Ponta: Am semnat, cu Oprea şi Constantin, pentru candidatura lui Ovidiu Silaghi la Cameră

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă la Negreşti Oaş, că împreună cu liderii PC şi UNPR, Daniel Constantin, respectiv Gabriel Oprea, a semnat pentru susţinerea candidaturii liderului PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, pentru postul de deputat în Colegiul 2.

337 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am semnat, cu Oprea şi Constantin, pentru candidatura lui Ovidiu Silaghi la Cameră

Ovidiu Silaghi (IMagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ponta a spus că, astfel, preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, va fi candidatul USL în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai.

"Puteam să avem decizia de a merge separat, fiecare partid, însă am decis şi mă bucur foarte tare că vom avea un candidat comun, domnul Ovidiu Silaghi, care va fi susţinut de către toate partidele care au format USL. I-am rugat pe colegii mei de la PSD să înţeleagă că acest sacrificiu pe care îl cer, de a avea candidat comun, care să nu fie de la PSD, se referă la ceva mai important decât un colegiu de deputat, se referă la un mesaj pe care îl dăm întregii ţări, acela că putem fi uniţi, aşa cum am fost în USL tot timpul, mai ales la faptul că în 2016 aici la Satu Mare vom fi din nou uniţi ca să câştigăm", a declarat Victor Ponta.

El a explicat că, altfel, prin sistemul de vot cu un singur tur, întotdeuna primarul municipiului şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare ar reveni UDMR, în măsura în care celelalte partide au candidaţi separat.

"Din acest punct de vedere, ca preşedinte al PSD, împreună cu domnul Constantin şi domnul Oprea, am semnat pentru candidatura domnului Silaghi, căruia îi urez succes şi cu care am lucrat foarte bine atât timp cât a fost ministru", a spus liderul PSD.

Întrebat dacă va mai funcţiona şi în alte judeţe alianţa dintre PSD şi PNL, Ponta a răspuns: "Funcţionează în multe judeţe, în cele mai multe judeţe, alianţa. USL funcţionează la nivelul autorităţilor locale, consilii judeţene, primării".

Ponta a spus că şi în Gorj, judeţul în care el a fost ales deputat, PSD şi PNL au o majoritate comună.

"Există un argument esenţial: noi aşa am candidat. Nu există până la urmă primar doar PSD sau preşedinte doar PNL. Toţi au fost aleşi ca USL şi eu am fost ales ca deputat USL, şi domnul Silaghi, şi toţi ceilalţi, domnul Constantin a fost ales USL. Nu scria pe noi că eu sunt preşedintele PSD, al PC. Dar pe noi oamenii ne-au votat pentru că eram USL", a spus Ponta.

Conducerea PNL a validat, în 8 aprilie, candidaţii pentru alegerile parlamentare parţiale care au loc în 25 mai, odată cu cele europarlamentare, între aceştia numărându-se Ovidiu Silaghi, care doreşte să obţină din nou mandatul de deputat la care a renunţat pentru un post de europarlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici