Ponta: Antonescu mi-a cerut OUG pentru amnistie

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că liderul PNL Crin Antonescu i-a cerut în urmă cu câteva săptămâni să adopte o OUG pentru modificarea Codului Penal, premierul revenind, în cursul aceleiaşi declaraţii, pentru a spune că solicitarea liberalului viza, de fapt, amnistia.

557 afișări
Imaginea articolului Ponta: Antonescu mi-a cerut OUG pentru amnistie

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/ Mediafax Foto)

"Domnul preşedinte Antonescu şi-a minţit colegii asupra realităţii, pentru că am fost la USL cel puţin 12 persoane atunci când domnia sa a fost de acord cu Legea amnistiei. După aceea a zis să dau Ordonanţă de Urgenţă mai bine. Am spus, evident, că nu dau Ordonanţă de Urgenţă pe aşa ceva şi s-a hotărât, repet, în USL", a spus Ponta, iniţial.

El a spus că Antonescu are dreptate atunci când afirmă că nu s-a discutat despre modificările la Codul penal.

"Într-adevăr, ce are dreptate domnul Antonescu, nu am vorbit niciodată, nici eu nu am ştiut, până marţi, despre acele modificări la Codul penal. Asta e adevărat", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă Antonescu i-a cerut să dea Ordonanţă de Urgenţă pe aministie sau pe Codul Penal, Ponta a răspuns că este vorba despre Codul Penal.

Întrebat, ulterior, pentru clarificări, dacă a fost vorba de amnistie sau de Codul Penal, Ponta a spus că va vorbi cu cei care au fost prezenţi la şedinţa USL, pentru exactitate.

"Cred că era vorba de... o să-mi cer scuze...o să vorbesc cu cei care au fost prezenţi ca să ştiu exact. A fost o discuţie de adoptat...noi am vorbit despre amnistie. Şi a fost o discuţie dacă putem prin Ordonanţă, am spus că nu se poate prin Ordonanţă şi nici nu adopt Ordonanţa. Şi după aceea am fost toţi de acord că prin lege. Cred că la amnistie. La amnistie”, a spus Ponta.

El a spus că despre Codul penal nu s-a discutat niciodată.

"A fost o discuţie. De Codul penal nu am vorbit niciodată, nici nu am ştiut nici eu", a spus social-democratul.

Întrebat când i-a solicitat Antonescu să adopte Ordonanţă, Ponta a spus că acum câteva săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici