Ponta: Antonescu mi-a spus la telefon că îşi doreşte să avem în continuare un USL unit. Lucrurile reintră în normal

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta afirmă că liderul PNL, Crin Antonescu, i-a transmis la telefon că doreşte ca USL să funcţioneze în continuare unit, iar acesta rămâne candidatul Uniunii la alegerile prezidenţiale, chiar dacă subiectul nu a fost discutat în detaliu în convorbirea telefonică.

390 afișări
Imaginea articolului Ponta: Antonescu mi-a spus la telefon că îşi doreşte să avem în continuare un USL unit. Lucrurile reintră în normal

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"Nu am vorbit în mod detaliat, era şi foarte greu la telefon, însă mi-a spus că în mod sigur, ca şi mine, îşi doreşte să avem în continuare un USL unit. Antonescu este candidatul USL prin deciziile luate şi cred că declaraţiile publice din ultima perioadă, şi ale sale, şi ale mele, au stârnit o stare de nelinişte de care nu avea nevoie nimeni. Lucrurile reintră în normal din punctul meu de vedere", a spus Ponta la România TV.

El a precizat că se va şi întâlni cu Antonescu după ce liderul PNL va reveni din Elveţia, iar el îşi va încheia vizita guvernamentală în Turcia, programată pentru joi.

Anterior, Victor Ponta a anunţat că a discutat în cursul zilei de marţi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi că s-a "împăcat" cu acesta, iar orice dispută va fi păstrată în viitor într-un cadru privat.

El a precizat că Antonescu rămâne candidatul USL la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care PSD şi-a respectat întotdeauna toate acordurile astfel că nu s-a pus problema nici de această dată de o modificare în acest sens.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru "Gândul", că subiectul candidatului USL pentru prezidenţiale nu a fost atins, marţi, în discuţia avută cu premierul Victor Ponta, liberalul adăugând: "Doar nu o să intru într-o nouă divergenţă cu premierul când spune că ne-am împăcat".

Antonescu a declarat că subiectul candidatului USL pentru prezidenţiale nu a fost atins în discuţia telefonică pe care a avut-o marţi cu premierul Ponta, ci au vorbit doar despre agenda parlamentară.

În ultima săptămână, liderii PNL şi PSD, în frunte cu Crin Antonescu şi Victor Ponta, au lansat o serie de acuzaţii publice reciproce, vorbind inclusiv de riscul ruperii USL şi al căderii Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici