Ponta: Arafat mi-a spus că nu doreşte să fie ministru după 9 decembrie, în noul Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Raed Arafat l-a informat deja că nu vrea să deţină portofoliul Sănătăţii după alegeri, în noul Guvern, el precizând că, în această situaţie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat şi o strategie clare.

470 afișări
Imaginea articolului Ponta: Arafat mi-a spus că nu doreşte să fie ministru după 9 decembrie, în noul Guvern

Raed Arafat (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

"Şi, după 9 decembrie, în noul Guvern, dacă doreşte să fie ministru, nu voi ezita să-i propun acest lucru. Dar, dacă nu doreşte - lucru pe care mi l-a spus şi zilele acestea - atunci după 9 decembrie vom nominaliza un ministru cu un mandat de patru ani şi cu un mandat şi o strategie foarte clară", a spus Ponta.

Ponta a arătat că îi va propune preşedintelui Băsescu ca interimatul formal la ministerul Sănătăţii să fie deţinut de el, ca premier, în timp ce atribuţiile practice vor fi delegate lui Arafat.

"Domnul Arafat, nefiind membru al Guvernului, nu poate în mod formal să fie ministru interimar, motiv pentru care voi propune preşedintelui ca în mod formal să asigur interimatul, delegând toate atribuţiile către domnul Arafat. Intenţionez şi cred că este bine pentru stabilitatea ministerului până pe 9 decembrie ca domnul Arafat să conducă în fapt ministerul", a spus Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici