Ponta: Băsescu ştia că miniştrii PDL sunt corupţi, de aceea i-a pus acolo

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat luni că preşedintele Traian Băsescu "ştia" că miniştrii PDL sunt "corupţi" şi din acest motiv a acceptat să fie instalaţi în funcţii.

20 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu ştia că miniştrii PDL sunt corupţi, de aceea i-a pus acolo

Ponta: Băsescu ştia că miniştrii PDL sunt corupţi, de aceea i-a pus acolo (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că, după întâlnirea de duminică seară, de la Snagov, dintre preşedintele ţării şi parlamentarii PDL, Traian Băsescu a încetat să fie preşedintele ţării şi a ales "să fie doar preşedintele PDL".

"L-am văzut vorbind că vrea să facă curăţenie în PDL. Eu cred că preşedintele poate face ordine şi curăţenie dacă exclude 80% cel puţin din conducerea PDL. Am constatat aseară (duminică, la întâlnirea de la Snagov - n.r.) că preşedintele ţării nu are decât o singură preocupare, Emil Boc şi propriul guvern şi propriul partid", a afirmat el.

Ponta a comentat şi o afirmaţie pe care presa i-a atribuit-o lui Băsescu, în timpul întâlnirii cu parlamentarii PDL, când ar fi spus că premierul ar fi fost sabotat de propriul Cabinet.

"Povestea asta că unii miniştri l-au sabotat pe Emil Boc... S-au sabotat toţi între ei, pentru sunt incompetenţi şi o mare parte dintre ei sunt corupţi. Nu doar cei pe care îi arată acum domnul Băsescu sunt corupţi, nu doar domnul Videanu sau domnul Berceanu sunt corupţi. Mulţi alţii sunt corupţi. (...) Oamenii aceştia sunt foarte corupţi, iar domnul preşedinte Băsescu nu cred că a aflat aseară cât sunt de corupţi, cred că a ştiu de când i-a pus în funcţie, de aceea i-a pus acolo", a mai afirmat el.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus duminică seară, parlamentarilor PDL prezenţi la întâlnirea informală de la Snagov, că premierul Boc a "fost sabotat de propriul Cabinet" şi că PDL "este în pericol de pesedizare", au declarat agenţiei MEDIAFAX, surse democrat-liberale.

Preşedintele a explicat "sabotajul" prin faptul că "niciuna din măsurile de restructurare a ministerelor şi structurilor guvernamentale anunţate de prim-ministru nu au fost puse în aplicare", a precizat sursele.

În ce priveşte "pericolul de pesedizare" al PDL, preşedintele a avertizat asupra "nepotismului şi corupţiei" care afectează partidul. PDL "poate intra în istorie sau poate pleca ca un laş", ar fi adăugat preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici