Ponta: Băsescu vorbind de flotă, ca şi cum un ucigaş ar vizita mormintele victimelor sale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că orice referire a lui Traian Băsescu la flotă sau la marină este "profund indecentă", semănând cu o vizită a unui ucigaş la mormintele victimelor sale.

560 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu vorbind de flotă, ca şi cum un ucigaş ar vizita mormintele victimelor sale

Ponta: Băsescu vorbind de flotă, ca şi cum un ucigaş ar vizita mormintele victimelor sale (Imagine: Adrian Pogingeanu/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că Băsescu este principalul vinovat de distrugerea unei ramuri a economiei, referindu-se la declaraţiile preşedintelui despe flotă.

"Orice prezenţă a domnului Băsescu la Ziua Marinei sau orice referire a sa la flotă sau la marină este profund indecentă. Este ca şi cum un ucigaş se duce în cimitir ca să viziteze mormintele celor pe care i-a omorât. (...) Traian Băsescu, cât a fost primar, a distrus Bucureştiul. Cât a fost preşedinte, a distrus România. Până la urmă, este consecvent în spiritul destructiv", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Sulina, că "ar fi o cheltuială inutilă să construim propria flotă", deoarece există capacităţi de transport disponibile şi care pot fi angajate oricând.

Dosarul "Flota" a avut ca obiect stabilirea modului în care flota românească a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infracţiuni săvârşite de cei care ar fi iniţiat şi derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanţa cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, în perioada aprilie 1991 - august 2000. Traian Băsescu a fost implicat în dosar ca ministru al Transporturilor. O expertiză publicată în timpul primului mandat de preşedinte al lui Băsescu a arătat că nu s-a înregistrat niciun prejudiciu pentru partea română, fapt folosit de şeful statului în declaraţii publice pentru a-i sancţiona pe cei care l-au învinovăţit, de-a lungul timpului, de vânzarea Flotei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici