Ponta: Criza politică a generat pierderi de ambele părţi. Războiul politic s-a oprit acum

Criza politică de anul trecut a generat pierderi de ambele părţi, deoarece USL nu a reuşit să îl schimbe din funcţie pe preşedintele Traian Băsescu, iar acesta nu a recâştigat suportul politic şi public, în prezent România fiind însă o ţară stabilă, a afirmat, la Berlin, premierul Victor Ponta.

356 afișări
Imaginea articolului Ponta: Criza politică a generat pierderi de ambele părţi. Războiul politic s-a oprit acum

Ponta: Criza politică a generat pierderi de ambele părţi. Războiul politic s-a oprit acum (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"În anii 2009 şi 2010, ţara s-a confruntat cu o criză economică dramatică, urmată de o criză socială în care au fost luate poate cele mai dure măsuri din Europa de către guvernul de centru-dreapta, iar criza socială a fost urmată aproape logic de o criză politică anul trecut, în care toate părţile au luptat cu toate armele, Partidul Social-Democrat împreună cu aliaţii liberali împotriva partidului prezidenţial. Ambele părţi au pierdut războiul, pentru că noi nu am reuşit să schimbăm preşedintele, iar el nu a reuşit să recâştige suportul politic şi public", a spus Ponta la Conferinţa Fundaţiei Friedrich Ebert.

El a arătat că, după alegerile de la finalul anului trecut, s-a decis oprirea războiului politic, ceea ce a generat aprecieri din partea unora şi critici din partea altora, şi a asigurat că România este acum o ţară stabilă.

Premierul Victor Ponta se află la Berlin, unde urmează să aibă, luni seara, o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici