Ponta: Dacă Mircea Diaconu va lua şi voturi de la PSD pentru PE, nu mă supăr, avem destule

Prezenţa lui Mircea Diaconu în Parlamentul European ar fi un câştig pentru România şi şansa ca, la Bruxelles, să existe cu adevărat un candidat independent după "mascarada EBA" (Elena Băsescu -n.r.), a declarat liderul PSD, Victor Ponta, adăugând că nu s-ar supăra dacă Diaconu ar lua şi voturi PSD.

435 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă Mircea Diaconu va lua şi voturi de la PSD pentru PE, nu mă supăr, avem destule

Mircea Diaconu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Dacă va lua şi voturi de la PSD, nu mă supăr, avem destule", a spus Ponta la Antena 3.

El a susţinut totodată că atitudinea PNL faţă de Mircea Diaconu l-a victimizat pe acesta şi îl va ajuta în strângerea semnăturilor pentru candidatura ca independent.

"Mai e un lucru pe care nu l-am înţeles: povestea cu decizia ANI şi scoaterea de pe listă. Eu am o relaţie foarte bună, civilizată şi nu am nimic să-i reproşez lui Hellvig, dar şi el a plecat din Guvern tot pentru o decizie ANI. Adică, el a urcat pe listă în locul lui Diaconu. Nu e adevărat că l-ai scos pe Diaconu pentru ANI că, atunci, trebuia să-l scoţi şi pe Hellvig", a adăugat Ponta.

Liderul PSD a mai afirmat că speră ca Diaconu să fie în PE, dar că ar minţi dacă ar spune că l-ar vota pe acesta, deoarece el votează lista PSD, PC, UNPR.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, că Mircea Diaconu probabil va strânge semnăturile de susţinere pentru a-şi depune candidatura la europarlamentare, însă BEC se va raporta la sentinţa ICCJ şi fostul liberal nu va rezolva nimic.

Vicepreşedintele PNL Mircea Diaconu declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, că şi-a dat demisia din partid şi va candida independent la alegerile europarlamentare, el adăugând că urmează să strângă 100.000 de semnături pentru a-şi putea depune candidatura "şi pentru ca ANI să o poată contesta".

Numele lui Mircea Diaconu a fost retras, marţi, de pe lista de candidaţi PNL pentru alegerile europarlamentare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, marţi, că retragerea lui Mircea Diaconu de pe lista de candidaţi la europarlamentare din partea liberalilor a fost determinată de situaţia acestuia legată de sentinţa privind incompatibilitatea sa şi poziţia exprimată de ANI.

Fostul ministru al Culturii Mircea Diaconu a fost achitat, recent, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care era acuzat de conflict de interese, instanţa dispunând ca acesta să plătească o amendă administrativă de 1.000 de lei.

ANI preciza, ulterior, că decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) prin care Mircea Diaconu a fost achitat, pe fond, pentru conflict de interese "nu influenţează în niciun fel interdicţia de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, respectiv cea de membru al Parlamentului European".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici