Ponta: Deciziile esenţiale pentru ţară, ca Roşia Montană şi legea câinilor, trebuie să fie pregătite de Guvern, dar adoptate în Parlament

Premierul Ponta afirmă că deciziile esenţiale pentru ţară, precum cele privind proiectul Roşia Montană şi legea câinilor fără stăpân, trebuie să fie pregătite "tehnic" de Guvern, dar trebuie adoptate de Parlament, în urma unor dezbateri "transparente, democratice şi responsabile".

531 afișări
Imaginea articolului Ponta: Deciziile esenţiale pentru ţară, ca Roşia Montană şi legea câinilor, trebuie să fie pregătite de Guvern, dar adoptate în Parlament

Ponta: Deciziile esenţiale pentru ţară, ca Roşia Montană şi legea câinilor, trebuie să fie pregătite de Guvern, dar adoptate în Parlament (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Vreau să reiterez angajamentul nostru, acela ca deciziile cele mai importante pentru ţară să le pregătim tehnic în cadrul Guvernului, dar evident aşa cum văd că se întâmplă în toate ţările democratice când e vorba de decizii esenţiale pentru ţară, să fie adoptate în urma unor dezbateri democratice, transparente şi responsabile, în Parlamentul României", le-a spus Ponta miniştrilor prezenţi la şedinţa săptămânală a Executivului.

El a dat drept exemple în acest sens proiectul de lege privind exploatarea auriferă de la Roşia Montană şi proiectul de lege al câinilor fără stăpân, ambele fiind în prezent la Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici