Ponta: Doar USL poate oferi stabilitate politică şi guvernamentală în 2014, 2015, 2016

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că doar Uniunea Social Liberală poate oferi stabilitate politică şi guvernamentală în anii 2014, 2015, 2016, stabilitate necesară pentru ca rezultatele economice bune din 2013 să fie obţinute şi în viitor.

577 afișări
Imaginea articolului Ponta: Doar USL poate oferi stabilitate politică şi guvernamentală în 2014, 2015, 2016

Victor Ponta si Crin Antonescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Îmi doresc un singur lucru: ca rezultatele extraordinare din punct de vedere economic pe care le-am avut în 2013, confirmate azi, să continue şi în 2014, 2015, 2016. Pentru asta avem nevoie de stabilitate politică şi guvernamentală şi această stabilitate poate fi oferită doar de USL", a precizat Ponta, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, la finalul unui eveniment organizat de Casa Româno-Chineză.

La Gala premiilor Casei Româno-Chineze, ediţia a II-a, care a avut loc vineri, premierul Victor Ponta a primit marele premiu, pe care i l-au decernat preşedintele Casei Româno-Chineze, Gabriel Oprea, împreună cu secretarul general al CRC, Nicolae Dumitru, preşedintele NIRO Investment Group.

Totodată, la această gală a primit premiul de excelenţă al Casei Româno-Chineze vicepremierul Liviu Dragnea.

La eveniment au mai participat Valeriu Zgonea, Constantin Niţă, Dan Şova, Viorel Hrebenciuc, Neculai Onţanu, Teodor Meleşcanu, George Maior, Florian Coldea.

Tot vineri, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a răspuns solicitării liderului PNL, Crin Antonescu, de a alege între PNL şi USD, spunând că răspunde acestei cereri alegând ca guvernarea să continue până în 2016, inclusiv, în formula USL şi refuzând să răspundă altor întrebări pe această temă.

"Am ales ! Am ales ca, în 2014-2016, să păstrăm formula de succes USL. Cred că cea mai bună formulă de guvernare este USL", a spus Ponta, fără să răspundă la alte întrebări pe această temă în pofida insistenţelor presei.

El nu a dorit nici să precizeze dacă postul de preşedinte al Senatului aparţine, de fapt, PNL sau PC, conform protocolului de funcţionare a USL.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că PNL nu acceptă să fie pus pe picior de egalitate cu PC, el afirmând: "PSD trebuie să aleagă între noi şi ei"."Din punctul nostru de vedere, e limpede: nu vrem nimic de la alţii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la B1TV, că premierul Victor Ponta are de răspuns "cetăţenilor din România" până luni dacă mai vrea să facă guvern cu PNL, cu Klaus Iohannis vicepremier, sau construieşte altă alianţă, cu Gabriel Oprea, Daniel Constantin şi Dan Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici