Ponta: E posibil să fie 50 de parlamentari în plus în noul Legislativ, PDL să-şi asume asta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că e posibil ca în viitorul Legislativ să existe 50 de parlamentari în plus faţă de numărul actual, el cerând PDL să-şi asume public acest lucru, întrucât au atacat la CC Legea Ponta-Antonescu a uninominalului pur.

227 afișări
Imaginea articolului Ponta: E posibil să fie 50 de parlamentari în plus în noul Legislativ, PDL să-şi asume asta

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"E foarte posibil să fie peste 50 de parlamentari în plus, pentru că vor fi multe judeţe în care PDL şi PP-DD nu vor câştiga niciun colegiu şi atunci, prin prevederea legii, vor intra şi ei pe lângă. Vor fi multe judeţe, în special în sud, în Oltenia, în sud, în Moldova, unde USL va câştiga toate colegiile şi atunci pe resturi vor intra PDL şi PP-DD", a spus Ponta.

El a spus că în sistemul actual, USL câştigând foarte multe colegii cu peste 50%, se vor face resturi pentru PDL şi PP-DD.

"Legea, aşa cum era în 2008, avantaja pe cel de pe locul trei. Acum pe locul trei va fi marele investitor de la Oltchim, domnul Dan. Nu va fi niciun parlamentar USL în plus, în plus vor fi de la PDL şi de la PP-DD", a spus Ponta.

Premierul a criticat PDL pentru faptul că a atacat la CC Legea iniţiată de el şi de Crin Antonescu prin care numărul parlamentarilor se reducea, aceştia fiind aleşi prin vot uninominal pur.

"Această lege, adoptată de Parlament, a fost atacată la CC de PDL. Îi cer domnului Blaga şi PDL să-şi asume public faptul că vor intra în Parlament în primul rând mai mulţi parlamentari, pentru că nu ne-au lăsat să modificăm legea, şi în al doilea rând să-şi asume public că oameni de pe locul doi şi trei, inclusiv foarte mulţi oameni ai domnul Dan Diaconescu, vor ajunge în Parlament, iar cei care îşi câştigă colegiile vor sta acasă", a spus Ponta.

Curtea Constituţională a decis, în 27 iunie, că Legea uninominalului pur este neconstituţională.

PDL a depus, în 31 mai, la Curtea Constituţională sesizarea privind legea votului uninominalului iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu şi care prevede că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat şi prin care pragul electoral a fost eliminat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici