Ponta: Iau în calcul introducerea unei noi moţiuni de cenzură, ca să scăpăm România de flagelul Boc

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri, la Topliţa, că ia în calcul introducerea unei noi moţiuni de cenzură chiar în această sesiune, dacă nu există altă posibilitate pentru "a scăpa România de flagelul Boc".

14 afișări
Imaginea articolului Ponta: Iau în calcul introducerea unei noi moţiuni de cenzură, ca să scăpăm România de flagelul Boc

Ponta: Iau în calcul introducerea unei noi moţiuni de cenzură, ca să scăpăm România de flagelul Boc (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a declarat, în urma deciziei Curţii Constituţionale, că are de făcut un comentariu juridic şi unul politic, bazat pe ceea ce ştie în prezent, pentru că nu a reuşit să vadă motivarea CC.

El a considerat o veste bună declararea neconstituţionalităţii punctelor referitoare la tăierea pensiilor cu 15 la sută.

Ponta a spus că nu poate fi mulţumit însă de deciziile CC faţă de celelalte categorii sociale.

"Uităm că şomerii, că angajaţii cu salarii mici, părinţii care primesc indemnizaţii pentru copii vor fi afectaţi grav în urma acestor decizii", a spus Ponta.

Acesta a afirmat că, din punct de vedere politic, Guvernul Boc a mai dat "un rateu grav ".

"Cred că Guvernul Boc acum nu va mai avea tupeul să vorbească de o Curte Constituţională politizată. Soluţia în acest moment este categoric demisia Guvernului Boc, care nu mai are niciun suport, nici la Parlament, nici la Curtea Constituţională, iar panica, demenţa şi nebunia pe care acesta le induce, riscă să ducă România într-o situţie şi mai gravă", a spus Ponta.

El a afirmat că în zilele următoare intenţionează să se întâlnească cu conducerile PSD din ţară şi, dacă nu există altă soluţie, să introducă încă din această sesiune o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, "pentru a scăpa România de flagelul Boc".

"Iau în calcul să introduc o nouă moţiune de cenzură, ca să scăpăm România de flagelul Boc. Dacă Traian Băsescu care l-a pus şi îl conduce (Guvernul - n.r.) nu îl dă jos, chiar şi după decizia CC, trebuie să folosim arma moţiunii de cenzură. Dacă avem şansa să îl dăm jos acum, este bine, dacă nu, atunci la toamnă, dar riscăm ca România să se afunde şi mai rău în criză", a spus Ponta.

Acesta a adăugat că soluţiile actualului Guvern nu pot fi implementate.

"Nu există nici 0,1 la sută speranţă pentru România şi pentru români, şi nici credibilitatea că mergem mai departe cu Guvernul Boc. Soluţiile actualului Guvern nu pot fi implementate şi este de datoria lui Traian Băsescu, dar şi a noastră, a tuturor, să scăpăm România de Guvernul Boc", a afirmat Ponta.

Ponta a spus că, în prezent, orice soluţie este mai bună decât păstrarea Guvernului actual, care nu mai are credibilitate nici măcar în faţa FMI.

"Totul trebuie regândit în relaţia cu FMI, pentru că nici acolo Guvernul Boc nu mai are credibilitate, nici de 0,1 la sută. Nu trebuie să mai luăm bani de la FMI şi să îi dăm la PDL", a spus Ponta.

El a spus că oferta PSD nu poate fi decât o guvernare PSD, cu un program de guvernare social-democrat.

Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi articolul 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Articolul 1, litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor se referă la "pensiile de serviciu ale judecătorilor, procurorilor şi judecătorilor, respectiv magistraţilor asistenţi ai Curţii Constituţionale".

Potrivit articolului 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, "de la data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi indemnizaţia de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, se diminuează cu 15%. La determinarea cuantumului brut al pensiilor, precum şi a indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii de invaliditate gradul I, ce vor fi stabilite sau acordate începînd cu data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de pensie utilizată este de 622,9 lei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici