Ponta îi transmite lui Băsescu propunerile de numire ca ministru pentru Motoc şi Hegedus

Premierul Victor Ponta îi transmite, marţi, preşedintelui Traian Băsescu propunerile de numire pentru Mihnea Motoc în funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Hegedus Csilla în funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii, informează Guvernul.

261 afișări
Imaginea articolului Ponta îi transmite lui Băsescu propunerile de numire ca ministru pentru Motoc şi Hegedus

Mihnea Motoc (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

"Având în vedere prevederile articolului 85 alin (2) din Constituţia României, precum şi ale articolului 8 alin (1) şi ale articolului 10 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, în cazul în care un membru al Guvenului demisionează din funcţie, iar vacanţa postului a fost constatată prin decret prezidenţial, preşedintele României va numi, la propunerea primului-ministrum un membru al Guvernului. În acest sens, în cursul zilei de astăzi 18 noiembrie, primul ministru Victor Ponta va transmite către preşedintele României Traian Băsescu nominalizările pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi cea de ministru al Culturii şi viceprim-ministru al Guvernului, astfel: Pentru funcţia de ministru al Culturii şi viceprim-ministru va fi nominalizată doamna Hegedus Csilla; pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe va fi nominalizat domnul ambasador Mihnea Ioan Motoc", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunat anterior că Csilla Hegedus, secretar de stat în Ministerul Culturii, este propunerea Uniunii pentru conducerea ministerului.

Anterior, marţi, premierul Victor Ponta a anunţat că ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană, Mihnea Motoc, va fi propus ca ministru al Afacerilor Externe, el precizând că, tot marţi, va propune şi un nou ministru la Cultură, el îndeplinind în acest moment atribuţiile de ministru interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici