Ponta: Imediat ce Băsescu dă voie PDL s-o înlocuiască pe Anastase, Parlamentul revine la normal

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi chemat separat opoziţia la consultări, PSD ar fi onorat invitaţia şi a apreciat că Parlamentul se poate debloca dacă Băsescu "dă voie" PDL s-o înlocuiască pe Roberta Anastase.

21 afișări
Imaginea articolului Ponta: Imediat ce Băsescu dă voie PDL s-o înlocuiască pe Anastase, Parlamentul revine la normal

Ponta: Imediat ce Băsescu dă voie PDL s-o înlocuiască pe Anastase, Parlamentul revine la normal (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ponta a spus că dacă Traian Băsescu ar fi organizat consultările cu partidele politice după modelul din primăvară, separat între putere şi opoziţie, PSD ar fi mers la Palatul Cotroceni.

"Preşedintele ştie asta, i-am spus-o de mai multe ori, inclusiv în scrisorile trimise, prin care anunţam că nu mergem la consultări. Dar faptul că a preferat să cheme la un loc şi puterea şi opoziţia arată că nu vrea de fapt consultări cu toate partidele. Oricum, erau vreo douăzeci de politicieni (marţi la Cotroceni - n.r.), la ce să ne mai ducem şi noi vreo trei? Să aplaudăm? Băsescu ştie că noi susţinem şi Tratatul de la Lisabona şi aderarea la spaţiul Schengen, nu noi creăm problemele", a afirmat Ponta.

El a spus că afirmaţiile preşedintelui în legătură cu deblocarea activităţii Parlamentului sunt "nesincere".

"Dacă vrea într-adevăr deblocarea Parlamentului, atunci să le dea voie celor din PDL s-o înlocuiască pe Roberta Anastase. Cei de la PDL vor s-o înlocuiască, el nu vrea. Aşa că eu nu cred că este sincer. Dacă într-adevăr doreşte deblocarea Parlamentului, să le dea voie celor din PDL s-o înlocuiască pe Anastase", a mai afirmat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că şi-a propus să discute punctual cu liderii partidelor de opoziţie despre modalităţile de deblocare a activităţii celor două Camere ale Parlamentului, dar formaţiunile acestea nu au venit la consultări.

Băsescu a declarat, marţi, că partidele de opoziţie se izolează prin neparticiparea la consultările cu şeful statului, adăugând că el va continua să le invite la discuţii pe teme importante, cu atât mai mult cu cât doreşte ca aceste consultări să fie mai dese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici