Ponta, înainte de consultări: Când avem Guvern nou, fără Boc şi ai lui, discutăm şi de Constituţie

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, înaintea consultărilor cu preşedintele Traian Băsescu, că îi va solicita demisia premierului Emil Boc, el apreciind că doar atunci când România va avea un nou Guvern se va putea discuta pe tema revizuirii Constituţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Ponta, înainte de consultări: Când avem Guvern nou, fără Boc şi ai lui, discutăm şi de Constituţie

Ponta, înainte de consultări: Când avem Guvern nou, fără Boc şi ai lui, discutăm şi de Constituţie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Îi vom solicita domnului preşedinte Traian Băsescu să ceară demiterea lui Emil Boc şi a Guvernului dânsului. Aţi văzut ce minciuni şi aberaţii a prezentat azi în Parlament. Este o bătaie de joc la adresa oamenilor să ne facem că vorbim de Constituţie cu un Guvern care distruge România", a spus Ponta.

El a arătat că doar atunci când România va avea un Guvern nou se va putea discuta despre Constituţie. "Când o să avem un nou Guvern, competent, şi care să-şi facă treaba, nu Emil Boc şi ai lui, putem să discutăm şi de Constituţie", a spus Ponta.

El a arătat că trebuie să se discute despre o nouă Constituţie pentru o nouă Românie, şi nu despre o Constituţie după chipul şi asemănarea lui Traian Băsescu. "În al doilea rând vreau să vă spun de pe acum: dacă domnul preşedinte vrea să vorbim serios, trebuie să vorbim de o Constituţie pentru o nouă Românie, nu dpă chipul şi asemănarea domniei sale, nu discutată cu trădtorii şi cu oportuniştii, ci discutată cu oamenii care cred că această ţară merită un viitor şi o nouă Constituţie", a arătat Ponta.

El a arătat că Băsescu poate să demită premierul, dacă acesta este Emil Boc.

"Poate ( să îl demită, n.r.), pentru că tot domnia sa l-a numit. Şi cred că dacă vorbim de Emil Boc, poate să îl trimită în şomaj. Cred că domnul Boc ar fi singurul şomer care ar folisi acestei ţări", a arătat Ponta.

Premierul Boc a prezentat Parlamentului, ca măsuri de sprijinire în acest an a mediului de afaceri, un set de proiecte anunţate deja de Guvern, fără vreun program nou, precum crearea unui fond de susţinere a investiţiilor, amânarea impozitului anticipat pe profit, unificarea declaraţiilor fiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici