Ponta: L-am asigurat pe Schulz, ca şi pe Barroso, că am depăşit criza politică

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, la Bruxelles, după întâlnirea cu preşedintele PE, Martin Schulz, că l-a asigurat pe acesta, ca şi pe preşedintele CE, Jose Barroso, că România a depăşit criza politică şi că "ambele părţi" şi-au învăţat lecţia.

554 afișări
Imaginea articolului Ponta: L-am asigurat pe Schulz, ca şi pe Barroso, că am depăşit criza politică

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am analizat situaţia foarte dificilă din ultimele luni şi m-am consultat cu premierul, care mi-a spus că acum situaţia din ţară este mai calmă şi instituţiile sunt în dreptul lor. Am discutat şi despre chestiunea Schengen şi despre raportul UE pe această temă. Am discutat şi într-un cadru privat despre scena politică, din punctul de vede al premierului Ponta, şi am ajuns la concluzia că între prieteni există şi momente de dezacord", a spus Schulz, după întâlnirea cu Ponta.

Potrivit acestuia, o altă concluzie a discuţiei a fost că "aprecierea personală este o bază solidă pentru cooperare chiar şi în probleme foarte profunde".

La rândul său, premierul Ponta a declarat că este bucuros de faptul că a discutat cu Schulz, din postura acestuia de preşedinte al celui mai legitim for european, dar şi de prieten şi susţinător al României.

"Am schimbat o serie de idei despre ultimele luni din România. Chiar şi criticile din partea domnului Schulz vin din partea unui prieten al României şi al meu. L-am asigurat pe preşedintele Schulz, ca şi pe preşedintele Barroso, că România a trecut de criza politică şi ambele părţi şi-au învăţat lecţia, iar Guvernul meu este gata să îşi întărească relaţiile cu instituţiile europene şi vrea să fie un partener activ al instituţiilor europene", a spus Ponta.

El a adăugat că România are nevoie de Uniunea Europeană, dar şi Uniunea Europeană are nevoie de România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici