Ponta: Mă aştept la tot mai multe acţiuni sindicale în perioada următoare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, la Buzău, unde participă la alegerile pentru şefia Organizaţiei Judeţene, că se aşteaptă la tot mai multe acţiuni sindicale în perioadă următoare şi i-a îndemnat pe români "să nu se mai lase minţiţi ori cumpăraţi".

23 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mă aştept la tot mai multe acţiuni sindicale în perioada următoare

Ponta: Mă aştept la tot mai multe acţiuni sindicale în perioada următoare (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Liderul social-democrat le-a dat dreptate angajaţilor Ministerului de Finanţe care au declanşat miercuri proteste spontane, menţionând că PSD este solidar cu acţiunile sindicaliştilor. "Categoric, cred că au dreptate, nu poţi să iei asemenea măsuri decât dacă încerci să ai un dialog celor cărora le ceri sacrificii. Oricine poate să înţeleagă că trebuie să strângi cureaua pentru ceva, dar dacă nu le spui nimic şi ei văd că întotdeauna ai bani pentru brand-ul de ţară şi afacerile PDL, dar pentru salarii nu ai bani, nu acceptă. Au dreptate, mă aştept că tot mai mulţi oameni să uite de teamă, de ameninţări, să nu se lase minţiţi sau cumpăraţi şi să spună paşnic, dar democratic, părerea despre ce fac guvernanţii actuali. Sunt absolut convins că toate sindicatele puternice vor organiza o acţiune pentru demiterea acestui Guvern, sunt mii şi mii de oameni din toate oraşele care simt nevoia să spună direct şi clar că România nu mai poate să meargă aşa, că e nevoie de alt Guvern, iar moţiunea de cenzură va rezolva această cerere legitimă şi disperată a oamenilor", a spus preşedintele PSD.

Ponta a explicat că mulţi dintre cei care au apelat la acţiunile sindicale au ajuns să aibă salarii mizere, care nu le conferă un trai decent.

El a afirmat că se aşteaptă la tot mai multe proteste în perioada următoare, îndemnându-i pe oameni să acţioneze paşnic şi democratic pentru drepturile lor.

"Cred că de data aceasta cei de la putere nu vor mai spune că e o lovitură de stat. Pur şi simplu pârâie din toate încheiturile construcţia aceasta a Guvernului. Nu poţi conduce o ţară după principiul «aşa vreau ei şi faceţi toţi cum vreau eu, că nu aveţi ce-mi face». Oamenii şi-au pierdut nişte drepturi salariale pe care le câştigaseră şi mulţi dintre ei ajung cu veniturile sub limita care poate fi suportată. La fel, pensionarii şi funcţionarii din multe alte domenii. Oamenii nu mai suportă, încep să aibă curaj nu le mai e frică de cei de la putere. E un semn bun, un semn că nu putem fi toţi periaţi de cei de la putere sau cumpăraţi. Să faci politică doar cu pumnul în gura tuturor şi fără susţinerea nimănui, că aşa vrei tu nu poate să ţină la infinit", a declarat Victor Ponta.

Sute de angajaţi din Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au declanşat miercuri un protest spontan, manifestând chiar în holul de la etajul întâi al instituţiei, unde se află cabinetul ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu. Protestul s-a extins apoi şi în ţară, mai multe administraţii financiare anunţând încetarea lucrului, angajaţii reclamând tot scăderea veniturilor după eliminarea stimulentelor.

Ministrul a mers la Guvern pentru a discuta cu premierul şi s-a întors la minister în jurul orei 18.30, la sosire fiind huiduit de angajaţii care-l aşteptau în faţa biroului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici