Ponta: Mă aşteptam ca Igaş să demisioneze, e posibil ca provocările să vină din partea puterii

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, la Strasbourg, că se aştepta ca Traian Igaş să demisioneze din funcţia de ministru al Internelor şi că provocările violente de la proteste ar putea veni din zona puterii.

704 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mă aşteptam ca Igaş să demisioneze, e posibil ca provocările să vină din partea puterii

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax foto)

Ponta a spus că reacţia PDL la protestele din ultimele zile arată că partidul de guvernământ este "autist şi surd la ceea ce se întâmplă".

El a afirmat că se aştepta ca Traian Igaş să demisioneze din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor.

Preşedintele PSD a declarat că în mai puţin de 24 de ore, petiţia lansată online pentru suspendarea lui Traian Băsescu a fost semnată de 40.000 de oameni.

Ponta s-a arătat îngrijorat de "provocările" care au dus la acte de violenţă la protestele din marile oraşe şi a afirmat că "este posibil" ca aceste provocări să fi fost înscenate de "oameni ai regimului Băsescu" pentru a compromite protestele democratice.

Preşedintele PSD a afirmat, răspunzând unor întrebări, că deocamdată USL nu se va implica în proteste, urmând ca acest subiect să fie discutat miercuri de liderii Uniunii.

Pe de altă parte, el a spus că dacă actuala majoritate parlamentară nu va accepta convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, USL nu exclude "nicio formă de protest", însă nu a oferit detalii.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, într-o conferinţă de presă de luni, că a convocat Centrul Naţional de Conducere a Acţiunilor de Ordine Publică.

Igaş a anunţat şi că le-a cerut "şefilor de arme" din Ministerul Administraţiei şi Internelor care gestionează protestele să acţioneze cu "mai multă implicare, mai multă fermitate".

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, întrebat dacă PDL este mulţumit de măsurile luate de Traian Igaş, că PDL susţine Guvernul şi cere Executivului "să dea dovadă în continuare de fermitate în aplicarea legii" când este vorba despre aspecte violente ale manifestaţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici