Antonescu: Vrem să organizăm un amplu miting în Bucureşti

Conducerea PNL l-a mandatat pe preşedintele liberal Crin Antonescu să discute în USL organizarea unui "amplu miting" şi a unui marş de protest în Bucureşti, în zilele următoare.

1311 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vrem să organizăm un amplu miting în Bucureşti

Antonescu: Vrem să organizăm un amplu miting în Bucureşti (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"PNL îşi reafirmă intenţia ca împreună cu membrii săi şi oficial, ca organizator, să iniţieze acţiuni paşnice şi democratice de protest şi în sensul acesta am fost mandatat de către Biroul Politic Central să discut la nivelul USL organizarea unui amplu miting şi a unui marş de protest în zilele următoare în Bucureşti. Voi discuta însă această chestiune cu colegul meu Victor Ponta, cu colegul meu Daniel Constantin, când se vor întoarce", a anunţat, luni, la finalul şedinţei BPC, liderul liberal.

Preşedintele PNL nu a dat detalii despre momentul la care s-ar putea organiza acest miting şi cine ar putea participa, spunând că trebuie să discute în USL.

Antonescu a menţionat însă că doreşte ca acest miting să fie organizat cât mai repede, "în zilele următoare".

"Nu pot vorbi cu precizie despre o dată, pentru că vrem să-l organizăm în comun. Sper să fie ceva în zilele următoare", a spus Antonescu.

Liderul liberal a precizat că PNL înţelege să se ralieze revendicărilor protestatarilor autentici.

"PNL înţelege în acest moment responsabilitatea sa ca partid de opoziţie, ca partid apărător în toată istoria sa şi în ultimii 20 de ani cu precădere a statului de drept şi a democraţiei în România, ca în plan politic să acţioneze în convergenţă cu revendicările protestarilor autentici din stradă", a spus Antonescu.

Liderul PNL a spus, totodată, că partidul său nu se va lăsa intimidat de riscul confuziei între protestatarii autentici şi "vandalii" sau "huliganii" certaţi cu legea.

"PNL atrage atenţia împotriva posibilelor încercări de diversiune care încearcă să creeze confuzie între mişcările de protest cu oameni de calitate, cu comportament perfect civilizat, perfect paşnic - manifestări care au avut loc în toată ţara - şi manifestările unor huligani, unor vandali, unor oameni care sunt certaţi cu legea şi care trebuie să fie pedepsiţi de către lege. Nu ne lăsăm, noi, liberalii, intimidaţi de riscul unor asemenea confuzii şi cred că o implicare a noastră foarte clară, inclusiv în stradă, în forme legitime, organizate, autorizate, va putea înlătura pericolul acestor confuzii", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici