Ponta: Majoritatea guvernamentală este foarte stabilă. N-am nevoie de garanţii de la UDMR. PNL ne-a păcălit

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că majoritatea parlamentară care susţine Guvernul este una "foarte stabilă", arătând că nu are nevoie de garanţii de la UDMR prin care această formaţiune să dea asigurări că nu va susţine noua construcţie de dreapta.

527 afișări
Imaginea articolului Ponta: Majoritatea guvernamentală este foarte stabilă. N-am nevoie de garanţii de la UDMR. PNL ne-a păcălit

Ponta: Majoritatea guvernamentală este foarte stabilă. N-am nevoie de garanţii de la UDMR. PNL ne-a păcălit (Imagine: Mihai Barbu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Majoritatea guvernamentală e foarte stabilă. Nu doar că am vorbit (cu PC, UNPR, UDMR - n.r.), am făcut întâlnirea săptămânală şi nu este absolut niciun fel de problemă. De ce, ştiţi dumneavoastră ceva ce nu ştiu eu, care tocmai am stat cu ei la masă?", a spus Ponta.

El a arătat că la nivel local PSD, UNPR şi PC nu deţin majoritatea decât cu două sau trei excepţii, pentru că liberalii au foarte mulţi consilieri.

"Noi am fost corecţi, am pus foarte mulţi colegi liberali, ştiţi, a fost acea regulă a parităţii şi acum, asta e, ne-au păcălit", a spus Ponta.

El a arătat că probabil va exista un blocaj în teritoriu, având în vedere că liberalii şi democrat-liberalii vor face schimbări în funcţii.

Întrebat dacă UDMR a dat garanţii că nu va susţine noua construcţie de dreapta, Ponta a răspuns: "Nu e nevoie de aşa ceva".

"Cei de la UDMR niciodată nu s-au comportat ca PNL-ul domnului Antonescu, adică nu au promis ceva şi după aia au făcut altceva. N-am nevoie de garanţii din acest punct de vedere şi nu există niciun fel de problemă. Singurii care au fost într-o alianţă şi au plecat de mai multe ori, dacă nu mă înşel, sunt cei din jurul domnului Antonescu şi probabil de asta au şi luat un scor foarte prost, că oamenilor nu prea le plac cei care se răzgândesc aşa peste noapte", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici