Ponta: Nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie PSD. Trebuie să fie pro-european, pro-atlantist

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie tot de la PSD, arătând că acesta va trebui să fie o pro-european, pro-atlantist, susţinut de întreaga coaliţie de guvernare şi un om cu care să poată lucra.

319 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie PSD. Trebuie să fie pro-european, pro-atlantist

Victor Ponta (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Întrebat, la România TV, dacă viitorul premier va fi din PSD sau există şi altă posibilitate, Ponta a răspuns: "Cu siguranţă există şi altă posibilitate".

"Important e să fie un premier care să continue programul actual, trebuie cineva care să aibă sprijinul nu doar al PSD, ci şi a PC, al UNPR, al PLR dacă intră la guvernare, al UDMR", a spus Ponta.

El a spus că a avut o discuţie în acest sens cu social-democraţii atât la CExN de la Orăştie, cât şi la reuniunea informală de la Tulcea.

"Există această înţelegere a fapt că în eventualitatea în care vom câştiga funcţia de preşedinte, premierul nu e obligatorii să fie tot de la PSD", a spus Ponta, care a menţionat că a avut această discuţie la grupul senatorial al PSD de la Senat, când i-a convins pe senatorii PSD să îl voteze pe liberalul Tăriceanu la şefia instituţiei.

"Cunosc foarte bine PSD, nu cred că trebuie să aibă tot. E important ca viitorul premier să fie sprijinit de toată coaliţia, nu doar PSD, să fie pro-european, pro-atlantist convins, dar în acelaşi timp capabil să gestioneze Guvernul cu care să pot să lucrez", a spus Ponta.

În condiţiile în care moderatorul i-a spus lui Ponta că acestui portret robot al viitorului premier i s-ar potrivi Călin Popescu Tăriceanu, fie George Maior, Ponta a menţionat că decizia desemnării viitorului premier nu o va lua singur şi că va nega doar un singur nume, cel al lui Traian Băsescu.

"Un singur nume o să-l neg: Traian Băsescu. Nu-l voi numi premier", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici