Ponta: Nu va fi cazul de suspendare. Numirea premierului USL e singura soluţie de stabilitate

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este de acord cu Crin Antonescu atunci când acesta a spus că nu va fi cazul unei noi suspendări a lui Traian Băsescu, el arătând că, în situaţia în care USL va câştiga peste 50%, numirea premierului USL e singura soluţie de stabilitate.

552 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu va fi cazul de suspendare. Numirea premierului USL e singura soluţie de stabilitate

Ponta: Nu va fi cazul de suspendare; numirea premierului USL e singura soluţie de stabilitate

"Crin Antonescu a spus că nu va fi cazul (suspendării). Ştim cu toţii că în momentul în care USL va avea peste 50% nu există nicio altă soluţie de stabilitate, de seriozitate - de care România are foarte multă nevoie - decât desemnarea candidatului USL pentru funcţia de prim-ministru", a spus Ponta.

El a precizat că nu contează numele sau partidele. "Aici nu vorbim de nume sau de partide. (...) Când un partid sau o alianţă aşa cum e USL câştigă peste 50% formează Guvernul. Aşa e şi în Germana, şi în Franţa, şi în Italia, Ungaria, Bulgaria, şi peste tot", a spus Ponta.

Premierul a arătat că orice altă soluţie decât desemnarea premierului din partea alianţei care a câştigat ar reprezenta o criză politică de care România nu are nevoie.

"Orice altă soluţie ar reprezenta o criză politică. Ori România nu are nevoie de criză politică după 9 decembrie. Are nevoie de o majoritate care să funcţioneze, de un Guvern care să vină cu bugetul în 15 zile aşa cum spune legea", a mai spus Ponta.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", transmisă de Pro TV, că Traian Băsescu va fi suspendat din nou, la sfârşitul acestui an, respectiv după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile.

Antonescu a precizat că nu crede că acest lucru se va întâmpla şi a menţionat că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu nu reprezintă un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.

Întrebat de moderator dacă exclude o nouă suspendare a lui Traian Băsescu în 2013, Antonescu a imaginat scenariul suspendării chiar în 2012, în cazul în care Traian Băsescu ar refuza să ia act de voinţa politică exprimată de electorat la alegerile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici