Ponta: PSD a plătit un preţ important în alegeri din imaginea creată că protejează persoane corupte

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după şedinţa CExN, că PSD a plătit un preţ important la alegerile prezidenţiale din imaginea creată că protejează persoane corupte, arătând că el garantează doar că pentru a avea o şansă în viitor PSD trebuie să schimbe acest lucru.

396 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD a plătit un preţ important în alegeri din imaginea creată că protejează persoane corupte

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Evident că am plătit un preţ important în alegerile prezidenţiale din imaginea creată că protejăm persoanele corupte şi PSD va avea un viitor politic în măsura în care, nu prin declaraţiile politice, prin acţiunile noastre din perioada următoare şi va fi nevoie timp şi perseverenţă, vom arăta foarte clar că nimeni nu este protejat în faţa acuzaţiilor de corupţie, că nimeni nu poate să fie mai presus de lege şi această schimbare se face în primul rând în urma sancţiunii date de alegători şi a unei societăţi care se schimbă", a spus Ponta.

El a adăugat că aceste lucruri trebuie făcute de PSD, fie că este vorba de parlamentari, aleşi locali sau miniştri.

"Sunt lucruri pe care trebuie să le facem, fie că vorbim de parlamentari, aleşi locali sau miniştri şi cu convingere. Aceasta va fi o altă provocare şi o schimbare radicală", a spus Ponta, adăugând că PSD nu susţine iniţiativa lui Nicolae Păun în privinţa graţierii şi amnistiei şi trebuie spus acest lucru foarte ferm.

"Imaginea de partid al baronilor este un lucru pe care, dacă nu-l schimbăm, poate vom câştiga alegerile în 2016, poate parlamentare, dar niciodată prezidenţiale. Asta înseamnă un echilibru mult mai clar a ceea ce înseamnă parlamentari, aleşi locali, miniştri şi ceea ce se aşteaptă de către categorii ale populaţiei în privinţa schimbării politice", a mai spus Ponta.

Întrebat dacă garantează că parlamentarii partidului vor susţine acest lucru în Parlament, Ponta a spus: "Garantez un singur lucru că, dacă vrem să avem o şansă în viitor, asta trebuie să facem, nu pot să garantez pentru alţii, sunt convins că asta trebuie să facem", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici