Ponta: România, Bulgaria şi Serbia trebuie să accelereze proiectele de infrastructură energetică

Energia este cea mai eficientă "armă" şi cel mai important mijloc de dezvoltare, iar România, Bulgaria şi Serbia trebuie să accelereze proiectele de infrastructură energetică necesare pentru a asigura economiilor lor energie sigură şi la preţuri competitive, a declarat premierul Victor Ponta.

429 afișări
Imaginea articolului Ponta: România, Bulgaria şi Serbia trebuie să accelereze proiectele de infrastructură energetică

Boiko Borisov şi Victor Ponta (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

El a susţinut declaraţia, vineri, la Craiova, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu omologii săi bulgar, Boyko Borisov, şi sârb, Aleksandar Vucic,

"Spuneam în întâlnirea cu cei doi prim-miniştri că, azi, energia este de fapt cea mai eficientă armă şi cel mai important mijloc de dezvoltare şi împreună, Bulgaria, Serbia şi România trebuie să accelereze proiectele de infrastructură energetică care să ne permită să fim conectaţi, să avem acces la piaţa europeană şi mondială, şi să oferim economiei din cele trei ţări energie sigură şi la preţuri competitive", a spus Ponta.

Totodată, premierul român a evocat importanţa infrastructurii energetice şi cea a dezvoltării infrastructurii de transport care leagă cele trei ţări, prin proiecte comune, şi a făcut referire la faptul că un rol important trebuie să îl aibă Strategia Dunării.

"Ne leagă Dunărea şi Strategia Dunării care poate atrage investiţii şi proiecte importante, dar trebuie să avem proiect comune în ceea ce priveşte transportul, infrastructura rutieră, autostrăzi, drumuri, poduri care să lege cele trei ţări", a mai spus Ponta.

Guvernele României şi Bulgariei se reunesc, vineri, la Craiova, într-o nouă şedinţă comună, pentru discuţii privind proiecte de colaborare în energie, transporturi, dezvoltare regională, turism, precum şi despre Strategia UE pentru regiunea Dunării, reuniunea fiind precedată de o reuniune trilaterală, la nivel de prim-miniştri, între România, Bulgaria şi Serbia.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici