Ponta: România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări pot constitui probleme

România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări ar putea constitui probleme în finalizarea acestui proces, a declarat premierul Victor Ponta.

515 afișări
Imaginea articolului Ponta: România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări pot constitui probleme

Ponta: România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări pot constitui probleme

"Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a spus şi astăzi ceea ce am spus şi noi tot timpul: că România este pregătită pentru intarea în Schengen. Probabil, însă, că situaţia politică, alegerile din anumite ţări, vor constitui probleme în primirea noastră în Schengen", a spus Ponta, în şedinţa de guvern, precizând că îi va transmite şi preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, la întâlnirea pe care o va avea, luni, cu acesta, la Bruxelles, că România este pregătită pentru Schengen.

El a amintit că în Marea Britanie există dispute privind deschiderea pieţei muncii şi a cerut miniştrilor români de Externe şi Muncă să se implice în acest caz.

Premierul a adăugat că pentru Schengen contează şi "lobby-ul personal" şi a apreciat că şi preşedintele Traian Băsescu îşi va folosi relaţia sa foarte bună cu Germania.

România îndeplineşte condiţiile specifice pentru intratea în Schengen, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, după prezentarea principalelor puncte din raportul MCV.

Un alt purtător de cuvânt al CE a declarat că este imposibil de prevăzut, în momentul de faţă, o dată privind aderarea la Schengen a României şi Bulgariei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici