Ponta:România şi Bulgaria aşteaptă o decizie rapidă privind integrarea în Schengen, frontier-maritim

România şi Bulgaria sunt satisfăcute de decizia Parlamentului European de stabilire a unui standard de valori în justiţie aplicabil tuturor statelor UE, cele două ţări aşteaptând o decizie rapidă privind integrarea în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, anul acesta, afirmă premierul Ponta

447 afișări
Imaginea articolului Ponta:România şi Bulgaria aşteaptă o decizie rapidă privind integrarea în Schengen, frontier-maritim

Victor Ponta, Plamen Oresharski, Ivica Dacic (Imagine: Marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto)

"Am discutat despre un subiect comun pentru Bulgaria şi România, şi anume Mecanismul de Cooperare şi de Verificare şi implicaţia sa asupra aderării noastre la Schengen. În primul rând, am exprimat poziţia noastră comună de satisfacţie faţă de ceea ce Parlamentul European a adoptat recent, şi anume o propunere pentru un sistem standard de valori în Justiţie şi privind statul de drept aplicabil tuturor celor 28 de ţări membre ale UE. România şi Bulgaria nu mai trebuie să fie tratate mereu separat. Suntem membri cu drepturi depline ai UE, vrem să respectăm toate standardele care ţin de statul de drept, de o justiţie independentă şi eficace, şi, implicit, asta o să însemne o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri, inclusiv o decizie rapidă, anul acesta, referitoare cel puţin la aeroporturi şi frontiere maritime, şi cât mai curând şi la frontierele terestre", a spus Ponta, vineri, la finalul şedinţei de guvern comune româno-bulgare..

Totodată, şeful Executivului de la Bucureşti a adăugat că Bulgaria şi România susţin împreună integrarea europeană a Moldovei şi Georgiei.

Referitor la situaţia din Ucraina, Ponta a precizat că cele două state "militează" pentru găsirea unei soluţii paşnice, democratice, în spiritul dreptului internaţional.

Guvernele român şi bulgar s-au reunit, vineri, în şedinţă comună, la Ruse, la reuniune fiind prezent şi prim-ministrul Serbiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici