Ponta s-a întâlnit cu Prinţul Charles la Muzeul Colecţiilor de Artă: "Nu doar că a văzut capodoperele, ci am făcut şi promoţii amândoi pentru muzeu"

Premierul Victor Ponta a avut, luni, o întrevedere cu Prinţul Charles, la Muzeul Colecţiilor de Artă, afirmând ulterior că moştenitorul Coroanei Marii Britanii, prin prezenţa sa, a dat o mână de ajutor promovării instituţiei şi că speră ca de marţi numărul de vizitatori să fie mare.

1273 afișări
Imaginea articolului Ponta s-a întâlnit cu Prinţul Charles la Muzeul Colecţiilor de Artă: "Nu doar că a văzut capodoperele, ci am făcut şi promoţii amândoi pentru muzeu"

Victor Ponta şi Prinţul Charles (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei Marii Britanii, a sosit în România joi, el fiind primit luni la Cotroceni de către şeful statului. Tot luni, prinţul Charles şi premierul Victor Ponta s-au întâlnit la Muzeul Colecţiilor de Artă.

Ulterior, la Senat, întrebat de jurnalişti despre întâlnirea cu Prinţul Charles, premierul Ponta a răspuns: "Am fost foarte recunoscător pentru că a acceptat această propunere a mea. Noi aveam o întâlnire stabilită la Palatul Victoria - de altfel ştiu că a fost şi la Palatul Cotroceni, să se vadă cu preşedintele - şi eu am propus staff-ului Prinţului Charles să nu facem o întâlnire clasică, să ne vedem la palatul Victoria şi să discutăm, ci să profităm de prezenţa sa pentru a deschide împreună, după foarte mulţi ani - în această formulă cu toate cele trei corpuri de clădire din 1986 nu mai era - Muzeul Colecţiilor de Artă".

El a arătat că Prinţul Charles a văzut pentru prima dată capodoperele lui Grigorescu, Tonitza sau Petraşcu şi a promovat, prin prezenţa sa, Muzeul Colecţiilor de Artă.

"Practic prin prezenţa sa nu doar că a văzut pentru prima dată probabil capodoperele lui Grigorescu, Tonitza, Petraşcu, ci am făcut şi promoţii amândoi pentru muzeu şi sper că de astă-seară, de mâine să fie cât mai mulţi vizitatori pentru că de foarte mulţi ani nu au putut fi văzute acele opere de artă. Şi i-am mulţumit, prin prezenţa domniei sale a dat o mână de ajutor promovării Muzeului Colecţiilor", a mai spus Ponta.

Ultima vizită a Prinţului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localităţile Apold, Daia şi Saschiz. La Saschiz, moştenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume - fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate.

Tot atunci, Prinţul Charles a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici