Ponta: Sfatul meu către miniştri - Dacă se întâmplă să vina cineva cu o ofertă, să meargă direct la DNA

Premierul Victor Ponta spune că sfatul său către Dan Şova şi către ceilalţi miniştri este că dacă există tentative de mituire a lor să sesizeze imediat DNA, el precizând că în vizita pe care a făcut-o în China nu a avut în delegaţie niciun om de afaceri.

324 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sfatul meu către miniştri - Dacă se întâmplă să vina cineva cu o ofertă, să meargă direct la DNA

Premierul Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti, joi, la Giurgiu, dacă a fost informat de către Dan Şova despre încercarea unui om de afaceri de a-l mitui, premierul a răspuns: "E sfatul meu şi pentru domnul Sova şi pentru ceilalţi miniştri: dacă se întâmplă să vina cineva cu o ofertă, să se ducă direct la DNA. M-a înştiinţat. Nu ştiu să va dau cazuri concrete, este un îndemn pe care l-am făcut tuturor miniştrilor, secretarilor de stat: «există vreo tentativă din partea cuiva, mergeţi imediat la DNA»".

Întrebat dacă tentativa de mituire a lui Şova a avut loc în vizita sa din China, în luna iulie, Ponta a spus că din delegaţia care l-a însoţit nu a făcut parte niciun om de afaceri.

"Nu conosc detalii. Eu nu am avut niciun om de afaceri în delegaţie cu mine în China. Atunci m-aţi criticat pentru asta, acum sper că nu mă criticaţi că nu am avut oameni de afaceri în delegaţie. Deci eu nu am avut niciun om de afaceri în delegaţie în China, poate a fost în altă vizită a domnului Şova", a adăugat Victor Ponta.

Ministrul Dan Şova a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că a depus o plângere penală la DNA împotriva reprezentantului unei mari companii care, în timpul unei vizite făcute în China, a încercat să îl mituiască pentru a obţine un contract vizând construcţia unui tronson de autostradă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici