Călin Roman, care ar fi încercat să-l mituiască pe Şova, director al Selina. Patronul companiei neagă

Călin Roman, care ar fi încercat să îi dea mită în China ministrului Dan Şova, este directorul general al grupului de firme Selina din Oradea, patronul companiei, Beniamin Rus, spunând că acuzaţiile aduse acestuia "nu sunt reale" şi că dacă ar fi avut astfel de intenţii ar fi mers el însuşi în China.

3728 afișări
Imaginea articolului Călin Roman, care ar fi încercat să-l mituiască pe Şova, director al Selina. Patronul companiei neagă

Călin Roman, care ar fi încercat să-l mituiască pe Şova, director al Selina. Patronul companiei neagă (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Călin Roman este directorul general al grupului de firme Selina, patronat de Beniamin Rus, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Călin Roman nu a putut fi contactat, însă patronul companiei, Beniamin Rus, a declarat că acuzaţiile aduse omului de afaceru nu sunt reale.

"Călin Roman a fost într-adevăr în China. Eu trebuia să mă duc în China. Am fost invitat personal. Ştiam că merg Corlăţean şi Şova. Dacă aveam astfel de intenţii sau preocupări, mergeam şi discutam eu. Acuzaţiile care i se aduc domnului Roman nu sunt reale", a declarat Rus pentru corespondentul MEDIAFAX.

Numele lui Beniamin Rus a fost legat în mai multe rânduri de câştigarea unor contracte publice, iar în 2010 a fost acuzat chiar de mituirea mai multor funcţionari locali din Maramureş, judeţ în care avea un contract de deszăpezire. Acuzaţia în acest caz a fost, însă, retrasă.

Grupul Selina cuprinde cinci firme - Selina S.R.L., Trameco S.A, Drumuri Bihor S.A., Selina Invest S.R.L. şi Selina Kurdistan -, specializate în construcţii, lucrări de infrastructură, transport si mecanizare, iar consorţiul are peste 1.500 de angajaţi şi peste 400 de utilaje şi echipamente, potrivit site-ului companiei.

Printre activităţile grupului se numără: construcţii civile şi industriale, restaurări de monumente istorice, lucrări de instalaţii, alimentare cu apă, canalizări, sanitare, electrice, încălzire şi climatizare, staţii de pompare şi staţii de epurare a apelor uzate, construcţii de drumuri şi autostrăzi, construcţii de poduri şi podeţe, construcţii hidrotehnice, îmbunătaţiri funciare, gospodărirea apelor, combaterea eroziunii solului, închideri de mine, ecologizări şi iazuri de decantare, transporturi şi mecanizare, închiriere utilaje, dezvoltare şi promovare imobiliară şi activităţi de turism.

Ministrul Dan Şova a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că a depus o plângere penală la DNA împotriva reprezentantului unei mari companii care, în timpul vizitei făcute în China, a încercat să îl mituiască pentru a obţine un contract vizând construcţia unui tronson de autostradă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici