Ponta trebuie să-i răspundă lui Barroso la o listă de întrebări privind situaţia din România

Premierul Victor Ponta a anunţat că a primit din partea preşedintelui Comisiei Europene, Jose Barroso, o listă cu întrebări la care Executivul comunitar aşteaptă răspunsuri foarte clare din partea Guvernului de la Bucureşti şi a precizat că va răspunde vineri sau luni acestor întrebări.

1240 afișări
Imaginea articolului Ponta trebuie să-i răspundă lui Barroso la o listă de întrebări privind situaţia din România

Jose Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom asigura astfel încă o dată că tot ce a fost ca bătălie politică săptămâna trecută nu afectează şi nu va afecta în niciun fel statul de drept, ordinea constituţională şi stabilitatea instituţiilor noastre la standarde europene", a spus Ponta, după discuţia avută, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene.

El a susţinut că, în acest moment, este mult mai optimist legat de faptul că România poate răspunde îngrijorărilor liderilor UE legate de situaţia politică din România.

"Am cerut un set de întrebări concrete, pentru că acuzaţiile erau extrem de generale şi, când se vorbeşte de lovituri de stat şi încălcări ale ordinii constituţionale, eu, ca orice jurist, vreau să vorbesc concret. Preşedintele Comisiei Europene a venit cu un set de întrebări foarte concrete, la care Guvernul răspunde chiar mâine şi care vor elucida atât pentru Comisie, cât şi pentru statele membre faptul că în România statul de drept şi standardele europene sunt garantate", a spus Ponta.

Premierul a precizat totodată că a fost întrebat dacă este adevărat că în Monitorul Oficial nu au fost publicate deciziile Curţii Constituţionale, dar că a prezentat o declaraţie chiar din partea CC din care rezulta că toate deciziile au fost publicate pe măsură ce au fost transmise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici