Ponta: USL depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Statutul minorităţilor

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că opoziţia va depune categoric o moţiune de cenzură dacă Executivul îşi asumă răspunderea pe legea privind Statutul minorităţilor.

239 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Statutul minorităţilor

Ponta: USL depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Statutul minorităţilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că PNL şi PSD vor depune cu siguranţă moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi va angaja răspunderea pe Statutul minorităţilor naţionale.

"Categoric da, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Statutul minorităţilor, sub presiunea UDMR. Am discutat în USL, noi am vrea să dezbatem acest proiect de lege în Parlament, dar se pare că Boc şi Guvernul PDL nu sunt în stare să discute nimic în Parlament, aşa că singura armă politică a noastră este moţiunea de cenzură", a spus el, răspunzând unei întrebări.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat recent că Legea minorităţilor naţionale trebuie adoptată până la sfârşitul lunii iunie, fiind luată în calcul, ca procedură, şi asumarea răspunderii Guvernului pe acest proiect.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că proiectul Statutului minorităţilor se află "în fază destul de înaintată a elaborării raportului" şi că nu sunt dificultăţi ca acesta să fie adoptat în această sesiune parlamentară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici