Ponta: Vom participa la consultările de la Cotroceni cu propuneri privind numărul parlamentarilor

Premierul Victor Ponta a anunţat că PSD va participa săptămâna viitoare la consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis şi că social-democraţii vor merge cu propunerile lor, care vizează inclusiv reducerea numărului de parlamentari.

411 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vom participa la consultările de la Cotroceni cu propuneri privind numărul parlamentarilor

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vom participa la consultările cu şeful statului, nu ne deranjează să mergem la mediere la preşedinte pe Codul Electoral. Nu avem orgolii de acest gen. Mergem cu propunerile noastre, care ţin de modul de alegere a Parlamentului, şi anume reducerea numărului de parlamentari. Mergem să ne spunem punctele de vedere, după care, în comisia parlamentară specială, reprezentanţii noştri vor merge în direcţia stabilită", a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, liderul PSD Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Vineri dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis a trimis invitaţia către partidele politice, pentru consultări, care vor avea loc miercurea viitoare, pe priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare, precum votul în diaspora, finanţarea campaniilor şi a partidelor şi ridicarea imunităţii parlamentare.

Potrivit Preşedinţiei, pe agenda discuţiilor se vor afla mai buna organizare a votului in străinătate, finanţarea campaniilor electorale şi a partidelor politice şi accelerarea procedurilor privind ridicarea imunităţii parlamentare.

Administraţia Prezidenţială a anunţat şi calendarul consultărilor, fiecare partid urmând a sta o oră la discuţii cu şeful statului, pe temele menţionate, PSD urmând să intre la consultări de la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici