Potârcă nu votează până când CC nu îi va răspunde la o contestaţie privind legea alegerilor

Candidatul independent la Preşedinţie Constantin Ninel Potârcă a declarat că aşteaptă un răspuns de la Curtea Constituţională (CC), unde a contestat legea în baza căreia sunt organizate alegerile, el spunând că nu va vota până când CC nu va da un răspuns.

32 afișări
Imaginea articolului Potârcă nu votează până când CC nu îi va răspunde la o contestaţie privind legea alegerilor

Candidatul independent la Preşedinţie Constantin Ninel Potârcă (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Potârcă a spus că, în calitate de candidat independent şi ca reprezentant al minorităţii rromilor, a fost "discriminat", neavând reprezentanţi în secţiile de votare, astfel că a contestat la Curtea Constituţională legea în baza căreia sunt organizate alegerile.

"Vedeţi câte discuţii sunt despre corectitudinea alegerilor, câte suspiciuni sunt de o parte şi de alta, iar eu, ca independent, nu am pe nimeni în aceste secţii să-mi spună că voturile se numără corect sau nu. Este evident că nu sunt şanse egale pentru toţi candidaţii, aşa cum a fost şi la dezbaterile televizate, unde eram candidaţi de rang doi şi candidaţi de rang unu. Aştept să văd ce va spune Curtea", a spus candidatul independent.

Constantin Ninel Potârcă a precizat că a depus contestaţia la Curtea Constituţională vineri, la ora 11.40, Curtea trebuind să îi dea un răspuns în maximum 48 de ore de la depunerea contestaţiei.

"Nu merg la vot până la ora la care Curtea trebuie să îmi dea răspunsul. Dacă îmi dă mie dreptate se va suspenda procesul electoral, iar dacă îmi respinge cererea o să merg şi eu apoi să îmi exercit dreptul de a vota ca oricare alt cetăţean", a adăugat Potârcă.

Constantin Ninel Potârcă este domiciliat în municipiul Târgu Jiu şi este arondat unei secţii de votare din apropierea cartierului Meteor, în care locuieşte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici