Predoiu crede că Ponta nu a gestionat cum trebuie dosarul Roşia Montană

Liderul PDL Cătălin Predoiu crede că premierul Victor Ponta nu a gestionat cum trebuie dosarul Roşia Montană, ceea ce a permis companiei Gold Corporation să ridice problema unor despăgubiri de miliarde de dolari.

242 afișări
Imaginea articolului Predoiu crede că Ponta nu a gestionat cum trebuie dosarul Roşia Montană

Predoiu crede că Ponta nu a gestionat cum trebuie dosarul Roşia Montană (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Am cerut premierului să nu mai pronunţe cuvântul despăgubiri. La câteva ore, compania Roşia Montană Gold Corporation a vorbit despre despăgubiri. E mai grav că ministrul Şova recidivează şi mai aruncă un colac de salvare companiei, vorbind de faptul că nu ştiu ce s-ar întâmpla dacă nu va fi adoptat proiectul", a spus Cătălin Predoiu, citat de Digi 24.

El crede că premierul Victor Ponta nu a gestionat cum trebuie dosarul Roşia Montană, ceea ce a permis companiei Gold Corporation să ridice problema unor despăgubiri de miliarde de dolari.

Acesta a criticat şi tonul abordat de compania canadiană, considerând că nu aşa trebuie discutat cu statul român.

În opinia lui Cătălin Predoiu, proiectul de lege trimis de Guvern la Parlament este unul «plin de cianură juridică», lucru sublinitat chiar de aparatul Ministerului Justiţiei pe 18 pagini. Mai grav e că ministrul Justiţiei, în loc să oprească proiectul în Guvern, a dat un aviz cu observaţii», a completat liderul PDL.

Cătălin Predoiu crede că Gold Corporation a fost invitată să acţioneze aşa cum a făcut-o de comportamentul imprudent al premierului VictorPonta şi al ministrului Dan Şova.

"Nu vorbeşti, când eşti un înalt responsabil al statului român, de posibile despăgubiri, e ca şi cum te predai. Nu cred că îi e atât de simplu companiei să înceapă un proces. Îl încurajez pe Ponta: Fii tare, nu te înmuia în şoşoni, pentru că nu e atât de complicată situaţia", a spus Predoiu.

Pe de altă parte, Predoiu susţine că premierul şi preşedintele Senatului nu au îngropat securea războiului. "N-au îngropat nicio secure a războiului pentru simplul motiv că nu sunt în stare să o ţină în mână. O secure a războiului ţine în mână un om politic care vrea să facă ceva."

Cătălin Predoiu spune că nu crede în promisiunile premierului şi că în momentul de faţă "sub Ponta şi Antonescu e un butoi de pulbere, încearcă să distragă atenţia, simulează că sunt ba la guvernare împreună, ba în opoziţie, comportament schizoid".

Prim-vicepreşedintele PDL susţine că Victor Ponta şi Crin Antonescu joacă ping-pong cu problemele fundamentale ale ţării. "Tot ce încearcă e să supravieţuiască politic, dacă se poate împreună, dacă nu unul va elimina pe celălalt. Acum încearcă să îşi aplice lovituri tactice. Pe undeva se şi înţeleg din priviri, pe de alta se şi iau în serios. Nu au ce să caute în scaunele pe care le-au ocupat", spune Cătălin Predoiu.

Liderul PDL spune că impresia pe care o are dupa întâlnirea de joi dintre liderii PDL şi şeful Executivului este că "ţara nu este condusă de premier, premierul mai degrabă supravieţuieşte".

"Un premier nu trebuie să fie expert, să se priceapă la toate, dar măsurile esenţiale privind protecţia intereselor românilor trebuie să fie ştiute de un premier pe dinafară. Impresia mea e că Ponta nu controlează situaţia", afirmă fostul ministru al Justiţiei.

El cere premierului să lase orgoliul la o parte şi sa aplice masurile care relansează economia, indiferent de culoarea lor politică. "Dincolo de aceste dezbateri şi măsuri, e vorba de facturi şi salarii care trebuie plătite şi un mers al economiei afectat de lipsă de control şi de nepricepere", spuen Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici