Predoiu: Vizita lui Nuland, blam pentru Guvernul Ponta. Reacţia Executivului este stupidă

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că vizita emisarului SUA Victoria Nuland la Bucureşti este "un blam pentru Guvernul Ponta şi pentru Crin Antonescu", iar reacţia Executivului la această vizită "este stupidă".

797 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Vizita lui Nuland, blam pentru Guvernul Ponta. Reacţia Executivului este stupidă

Victor Ponta (Imagine Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Vizita înaltului diplomat american Victoria Nuland confirmă că avem o problemă de ţară care se cheamă USL. Vizita este un blam pentru Guvernul Ponta şi pentru Crin Antonescu. Vizita este rezultatul loviturilor demolatoare pe care Guvernul Ponta şi Crin Antonescu le-au aplicat statului de drept şi justiţiei. (...) Reacţia Guvernului Ponta la vizita doamnei Nuland este stupidă", a spus Predoiu.

El i-a criticat pe consilierul Gheorghe Frunda şi pe ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, pentru reacţiile acestora la vizita oficialului american.

"Prima stupiditate este comisă de domnul consilier Frunda, care atacă SUA de pe bazele naţionalism-comunismului. Domnul Frunda este fostul senator care a distrus Legea ANI în 2010, moment de la care a plecat blocarea dosarului Schengen. Domnul Frunda iese de sub paltonul premierului Ponta şi mai aplică o lovitură României", a precizat Cătălin Predoiu.

El a apreciat că reacţia ministrului de Externe privind această vizită "este infantilă".

"În fine, ajungem la premierul Ponta, care are o reacţie de copil supărat că i s-a stricat jucăria şi fuge din calea Victoriei Nuland", a adăugat Predoiu, arătând că atât Victor Ponta cât şi Crin Antonescu "ar fi trebuit să-şi manifeste pe canale diplomatice disponibilitatea de a se întâlni cu diplomatul american şi să îşi asume greşeala modificării Codului Penal şi să declare public că nu vor trece legea amnistiei".

MAE a anunţat, vineri, că ministrul de Externe, Titus Corlăţean, se va întâlni sâmbătă cu asistentul secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland.

Asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, îşi începe, vineri, vizita de două zile la Bucureşti pe tema consolidării statului de drept, prezenţa acesteia provocând reacţia lui Gyorgy Frunda, consilier al premierului, care a criticat "aerul de superioritate al unchiului Sam".

Departamentul de Stat a anunţat, miercuri, că Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului american de Stat, va efectua o vizită în România în perioada 10-11 ianuarie, în cadrul unui turneu european.

La Bucureşti, Nuland se va întâlni, vineri şi sâmbătă, cu oficiali de rang înalt şi membri ai societăţii civile, cu care va discuta despre relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept, potrivit comunicatului emis de Biroul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

Nuland are în programul vizitei la Bucureşti întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, la Cotroceni, şi cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Pe agenda oficialului american nu este prevăzută nicio întâlnire cu oficiali de la Palatul Victoria.

Ministrul Corlăţean a declarat, miercuri, că programul premierului Victor Ponta era făcut de multă vreme şi nu putea fi modificat pentru a include o întrevedere cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici