Titus Corlăţean se întâlneşte, sâmbătă dimineaţă, cu asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland

MAE a anunţat, vineri, că ministrul de Externe, Titus Corlăţean, se va întâlni sâmbătă cu asistentul secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland.

124 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean se întâlneşte, sâmbătă dimineaţă, cu asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland

Titus Corlăţean se întâlneşte, sâmbătă dimineaţă, cu asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrevederea va avea loc la ora 9.00 şi nu vor fi declaraţii, ci doar un comunicat de presă.

Asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, îşi începe, vineri, vizita de două zile la Bucureşti pe tema consolidării statului de drept, prezenţa acesteia provocând reacţia lui György Frunda, consilier al premierului, care a criticat "aerul de superioritate al unchiului Sam".

Departamentul de Stat a anunţat, miercuri, că Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului american de Stat, va efectua o vizită în România în perioada 10-11 ianuarie, în cadrul unui turneu european.

La Bucureşti, Nuland se va întâlni, vineri şi sâmbătă, cu oficiali de rang înalt şi membri ai societăţii civile, cu care va discuta despre relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept, potrivit comunicatului emis de Biroul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

Nuland are în programul vizitei la Bucureşti întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, la Cotroceni, şi cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean. Pe agenda oficialului american nu este prevăzută nicio întâlnire cu oficiali de la Palatul Victoria.

Ministrul Corlăţean a declarat, miercuri, că programul premierului Victor Ponta era făcut de multă vreme şi nu putea fi modificat pentru a include o întrevedere cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland.

"Este o vizită pe care eu o calific ca binevenită, cred că este extrem de oportun să discutăm şi vom discuta, cu siguranţă, în primul rând aspectele legate de Parteneriatul Strategic, care este un parteneriat ce reprezintă cheia de boltă a politicii externe româneşti. Vom discuta cu siguranţă şi aspecte regionale, există mare interes în expertiza României (...) Şi vom discuta, cu siguranţă, toate aspectele care pot fi de interes pentru ambele părţi. Am văzut chestiunea cu statul de drept. Eu cred că este o vizită binevenită pentru a avea aceast dialog şi a clarifica eventuale chestiuni care trebuie clarificate", a precizat Corlăţean.

Ministrul de Externe a spus că este bine că vor exista discuţii directe şi nu prin intermediul presei.

"Eu cred că, după perioada asta şi mai agitată, în care s-a făcut extrem de multă politică este bine să discutăm direct şi nu prin intermediul presei şi apreciez exact vizita doamnei Nuland la Bucureşti, pentru că ne dă prilejul să discutăm direct pentru a vedea exact unde ne aflăm", a subliniat şeful diplomaţiei.

Întrebat de ce premierul Victor Ponta nu are o întrevedere cu Victoria Nuland, Corlăţean a precizat că agenda şefului Guvernului nu a putut fi modificată.

"E agenda pe o face partea americană. Înţeleg că e o întâlnire la Cotroceni. În ceea ce priveşte premierul, am discutat cu domnul prim-ministru de acum două zile, atunci când această vizită a fost anunţată. Programul premierului era făcut de multă vreme, aşa încât, din motive obiective, acel program nu a putut fi schimbat şi am mandatul premierului să pot discuta orice fel de aspect pe care şi partea americană şi partea română le consideră necesare", a declarat Titus Corlăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici