Premierul Nicolae Ciucă: PNRR nu va fi renegociat în următorii doi ani

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că PNRR nu va fi renegociat în următorii doi ani, aşa cum a solicitat PSD, pornind de la discuţiile privind creşterea pensiilor.

2274 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă: PNRR nu va fi renegociat în următorii doi ani

„Am avut discuţii cu domnul ministru Budăi, la nivelul coaliţiei, cu liderii partidelor, cu fiecare dintre ei am căzut de acord să prezentăm rezultatele pe care le-am avut în urma discuţiilor la Comisia Europeană... Nu este trecută o dată anume pentru a renegocia anumite capitole, puncte din PNRR... hai să vedem în primii doi ani ce s-a realizat, apoi putem să discutăm”, a explicat premierul Nicolae Ciucă, luni, la Antena 3.

Prim ministrul a mai spus că peste doi ani se pot face modificări ale PNRR.

„Ne mai rămâne timp până la finalul anului 2026 ca să facem modificări... Personal merg cu domnul Budăi la Bruxelles şi susţin tot ce este de modificat”, a adăugat şeful Guvernului.

În ceea ce priveşte creşterea pensiilor în perioada următoare, peste nivelul stabilit deja de Guvern, premierul a refuzat să facă promisiuni.

„Nu vreau să vând iluzii... în funcţie de bugetul pe care îl vom avea, în funcţie de colectări”, a precizat Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici