Premierul Sorin Grindeanu cere o analiză asupra companiilor aflate în insolvenţă

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că până pe 15 mai ANAF şi Ministerul Finanţelor trebuie să prezinte Guvernului o analiză şi măsuri în ceea ce priveşte intrarea companiilor în insolvenţă şi menţinerea lor în acest proces, devenit „sport naţional”.

366 afișări
Imaginea articolului Premierul Sorin Grindeanu cere o analiză asupra companiilor aflate în insolvenţă

Premierul Sorin Grindeanu cere o analiză asupra companiilor aflate în insolvenţă (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Arhiva Foto)

Potrivit prim-ministrului, în perioada următoare trebuie realizată o analiză a companiilor care au intrat în insolvenţă: „Să facem o analiză foarte atentă pe ceea ce pare a deveni un sport naţional: intrarea în insolvenţă a foarte multor companii, în ultimii ani şi nereuşirea ieşirii din această zonă”, a spus Sorin Grindeanu.

Premierul a cerut Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi Ministerului Finanţelor să facă o analiză şi să prezinte câteva măsuri până pe 15 mai. „Vreau să se facă foarte atent această analiză, iar analiza şi măsurile trebuie să îmi fie prezentate mie şi Guvernului până pe 15 mai”, a precizat Grindeanu.

De asemenea, cele 14 măsuri în vederea creşterii nivelului de conformare voluntară, anunţate pentru termenul 15 aprilie, au fost implementate, a menţionat prim-ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici