Preşedintele CEDO, Jean Paul Costa, face o vizită în România

Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Jean Paul Costa, va face o vizită oficială în România, în perioada 21-22 octombrie, la invitaţia Ministerului Afacerilor Externe.

98 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CEDO, Jean Paul Costa, face o vizită în România

Preşedintele CEDO, Jean Paul Costa, face o vizită în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat difuzat, joi, de MAE, împreună cu Preşedintele Curţii, în vizită oficială se vor mai afla şi Corneliu Bîrsan, judecătorul ales din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi Santiago Quesada, grefierul şef al Secţiei a III-a din cadrul Curţii.

Pe parcursul vizitei, aceştia vor fi însoţiţi de Agentul Guvernamental al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Răzvan Horaţiu Radu şi vor avea o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai Guvernului României, Ministerului Justiţiei, Senatului României şi cu alţi membri ai Parlamentului României.

De asemenea, va avea loc un dejun de lucru oferit de Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale la care, pe lângă judecătorii Curţii Constituţionale, vor participa şi alţi reprezentanţi ai sistemului judiciar.

Programul oficial al vizitei mai include o vizită la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici