Marcel Ciolacu nu mai vrea „jumătăţi de măsură”. Preşedintele PSD îi cere lui Klaus Iohannis să-şi asume Pactul pentru Sănătate

  • Marcel Ciolacu le cere lui Klaus Iohannis şi preşedinţilor partidelor parlamentare să îşi asume Pactul pentru Sănătate
  • Preşedintele PSD: „Nu mai merge cu jumătăţi de măsură, sănătatea va fi prioritatea absolută”.
1164 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu nu mai vrea „jumătăţi de măsură”. Preşedintele PSD îi cere lui Klaus Iohannis să-şi asume Pactul pentru Sănătate

„Am transmis astăzi (miercuri - n.r.) preşedintelui României, tuturor preşedinţilor partidelor parlamentare şi liderului grupului parlamentar al minorităţilor naţionale solicitarea de a adopta urgent un Pact pentru Sănătate, care să garanteze românilor că, indiferent cine va fi la conducerea ţării, sănătatea va fi prioritatea absolută. Renunţaţi la conflict! Renunţaţi la vrajbă! Acum e nevoie de acţiune unitară pentru viaţa şi siguranţa românilor, acţiune cerută, de altfel, şi de cadrele medicale, de Colegiul Medicilor şi de reprezentanţii SANITAS”, anunţă Marcel Ciolacu.

El spune că „măcar în al doisprezecelea ceas” liderii politici trebuie să-şi asume Pactul pentru Sănătate.

„Niciun român nu trebuie să mai fie lăsat fără asistenţă medicală. Niciun român nu trebuie să mai fie victimă a sistemului de sănătate în ţara lui. Niciun medic, nicio asistentă medicală nu trebuie să mai fie învinovăţiţi pentru situaţia dezastruoasă a spitalelor. Măcar acum, în al doisprezecelea ceas, trebuie să ne angajăm pentru #viitor şi să ne #asumăm, cu toţii, acest pact. Cine nu înţelege acest lucru şi va continua să speculeze politic tragediile sistemului medical va fi judecat aspru de români”, adaugă liderul PSD.

În scrisoare, Ciolacu apreciază că „acum, în acest moment de mare cumpănă pentru România şi pentru români, e nevoie să lăsăm de-o parte politica partizană şi să facem ce trebuie pentru ţara noastră”.

„Fac cu bună credinţă, un ultim apel. Renunţaţi la conflict! Renunţaţi la vrajbă! Românii nu au nimic, dar absolut nimic de câştigat din asta! Avem obligaţia să transformăm campania electorală dintr-o bătălie la baionetă pentru putere într-o acţiune unitară pentru români şi România, pentru viaţa cetăţenilor, pentru siguranţa lor. Victimele politicianismului din ultimii 30 de ani sunt pacienţii, dar victime sunt şi medicii şi personalul medical. Ei nu sunt statistici, nu sunt doar cifre seci comunicate zilnic. Sunt oameni cu familii, cu dureri, cu nevoi. În calitate de Preşedinte al Partidului Social Democrat, ca cetăţean al acestei ţări, vă solicit, domnule Preşedinte, să vă exercitaţi, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, rolul constituţional de mediator şi reprezentant al tuturor românilor. Aveţi această prerogativă de a aduce pacea în societatea românească, de a uni, de a crea consens şi colaborare între toţi decidenţii, între toate partidele, între toate instituţiile statului, spre binele general al tuturor românilor. Vă cer un lucru foarte simplu: să vă faceţi treaba de preşedinte”, menţionează Marcel Ciolacu în scrisoarea trimisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Social-democratul precizează că sunt cinci sunt măsurile esenţiale care vor duce la acest deziderat, respectiv depolitizarea sistemului de sănătate, colaborarea loială între autorităţile centrale şi cele locale, indiferent de culoarea politică a decidenţilor, profesionalizarea managementului spitalelor şi a direcţiilor de sănătate publică, debirocratizarea la toate nivelurile sistemului şi finanţarea adecvată a sistemului de sănătate.

„Nu mai merge cu jumătăţi de măsură. Întreaga clasă politică a greşit fundamental în ultimii 30 de ani, tocmai pentru că s-a lăsat angrenată în prea multe lupte politice sterile şi s-a dovedit incapabilă de colaborare în momentele critice, când naţiunea avea nevoie de unitate, nu de dezbinare. Măcar acum să ne angajăm pentru viitor”, conchide preşedintele PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici