Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns la Palatul Victoria. Discuţia, în contextul REMANIERII cerute de ALDE şi a raportului ministrului Justiţiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns, miercuri, la Palatul Victoria, vizita acestuia venind în contextul în premierul Sorin Grindeanu urmează să fie informat, în cursul zilei, de ministrul Justiţiei, Tudor Toader, despre rezultatele evaluării procurorilor şefi.

1369 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns la Palatul Victoria. Discuţia, în contextul REMANIERII cerute de ALDE şi a raportului ministrului Justiţiei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns la Palatul Victoria. Discuţia, în contextul REMANIERII cerute de ALDE şi a raportului ministrului Justiţiei (Imagine: Octav Oanea/ Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 14.30.

La sediul Guvernului este aşteptat şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care urmează să-l informeze pe premier despre rezultatele evaluării procurorilor şefi Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr.

Şeful Senatului i-a cerut demisia Laurei Codruţa Kovesi, după decizia CCR privind OUG 13.

”În mod normal, după decizia Curţii , doamna Kovesi ar trebui să îşi dea demisia, dar sunt convins în proporţie de 99 la sută că nu îşi va da demisia. Preşedintele, în faţa unei astfel de situaţii, ar trebui să reacţioneze. Preşedintele, după cum vedem, nu are niciun fel de atitudine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

O altă posibilă temă de discuţie între Călin Popescu Tăriceanu şi Sorin Grindeanu ar putea fi remanierea cerută de ALDE, după ce Biroul Politic al partidului a votat, duminică, retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele Daniel Constantin, cu 86 de voturi "pentru" şi 12 "împotrivă".

Premierul Sorin Grindeanu a trimis, luni, Administraţiei Prezidenţiale propunerile făcute de partenerii de la ALDE pentru a-l înlocui pe Daniel Constantin din Executiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici