Preşedintele Traian Băsescu participă la manifestările de Ziua Marinei

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, miercuri, în jurul orei 9.50, pe faleza Cazino, în faţa Comandamentului Flotei Navale Române, din Constanţa, unde se desfăşoară manifestările de Ziua Marinei.

1 afișare
Imaginea articolului Preşedintele Traian Băsescu participă la manifestările de Ziua Marinei

Preşedintele Traian Băsescu participă la manifestările de Ziua MarineiTraian Băsescu a ajuns la Constanţa, de Ziua Marinei

După intonarea imnului naţional, şeful statului a salutat echipajele, iar la ora transmiterii acestei ştiri se afla la tribuna oficială, alături de miniştrii Ludovic Orban şi Teodor Meleşcanu. Oficialităţile aflate la faţa locului au urmărit ridicarea pavilionului pe catargul din dreptul Comandamentului şi ridicarea marelui pavoaz la navele acostate la cheu, urmând să se tragă 21 de salve de tun de salut.

Preşedintele Traian Băsescu va decora echipajul Fregatei "Mărăşeşti".

Potrivit Forţelor Navale Române, preşedintele Băsescu va transmite un mesaj.

Miercuri seară, după manifestările speciale pentru Ziua Marinei, preşedintele se va întâlni, la Neptun, cu foştii colegi de la Facultatea de Marină Civilă, specializarea Navigaţie şi Transporturi Maritime, promoţia 1976.

Alături de circa 10.000 de persoane, constănţeni şi turişti, câte sunt aşteptate la manifestări, oficialităţile vor urmări ridicarea pavilionului pe catargul din dreptul Comandamentului, ridicarea pavilionului şi a marelui pavoaz la navele acostate la cheu, intonarea imnului de stat şi tragerea a 21 salve de salut. Se vor depune ancore de flori în mare în memoria marinarilor dispăruţi, iar un sobor de preoţi va oficia o slujbă religioasă.

VEZI VIDEO

Zeul Neptun va sosi cu alai de vestale de pe mare, după acest moment festivităţile fiind declarate deschise oficial cu exerciţiile demonstrative prezentate de navele Marinei Militare, jocuri marinăreşti pe apă, faleză şi pe nava Marina, vizitarea expoziţiei de tehnică militară amenajată pe faleză, marşul Fanfarei militare, spectacolul muzical în Piaţa Ovidiu, focuri de artificii şi retragerea cu torţe prin centrul vechi al Constanţei, înainte de miezul nopţii. La jocurile marinăreşti de pe nava Marina vor putea participa turiştii, care vor fi răsplătiţi cu premii-surpriză.

Miercuri seară, Prefectura Judeţului Constanţa a invitat oficialităţile la o recepţie.

Evenimentele de Ziua Marinei sunt organizate de Prefectura Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria Constanţa, Comandamentul Flotei Navale, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa, Sindicatul Liber al Navigatorilor, Liga Navală Română, Direcţia pentru Sport Constanţa şi Fundaţia Sportin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici