Preţul alimentelor, pe masa Executivului. Ce şanse sunt pentru TVA zero

Luată marţi, decizia ar urma să fie aprobată în şedinţa Executivului de joi, spune premierul Marcel Ciolacu, care a făcut precizări şi despre posibilitatea ca TVA-ul să fie zero pentru anumite produse.

371 afișări
Imaginea articolului Preţul alimentelor, pe masa Executivului. Ce şanse sunt pentru TVA zero

Preţul alimentelor, pe masa Executivului. Ce şanse sunt pentru TVA zero

„Există o recomandare a Comisiei Europene să avem doar două praguri de TVA. Nu ştiu, am văzut foarte des în spaţiul public discutându-se despre TVA zero. Vă anunţ oficial că acest lucru nu se poate. Comisia Europeană nu acceptă o astfel de variantă pentru niciun produs. Astăzi, la 15.30, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, voi avea o discuţie cu ministru Finanţelor, cu ministrul Agriculturii şi cu ministrul Fondurilor Europene. Sunt ferm convins că în cursul zilei de azi vom lua o decizie”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul afirmă orice reducere la TVA a adus o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp.

„Normal că a adus mai mică colectarea la stat, iar în două săptămâni preţuirile au fost la fel. Eu nu vorbesc de preţuri plafonate. Eu vorbesc de un întreg ansamblu şi o schemă aplicată pe întreg lanţul. Voi veni cu această schemă în guvern, indiferent dacă va fi acord, acordul nu poţi să-l faci numai cu reteilerii, ci şi cu producători, distribuitori şi importatori, fiindcă nu poate produsele pe care le consumăm sunt din România. Am să-mi asum acest lucru pentru că trebuie făcut”, adaugă Marcel Ciolacu.

El dă asigurări că nu va fi penurie.

„Sunt ferm convins că azi vom avea aceleaşi informaţii şi vom lua o decizie. Nu voi accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României, dar, aşa cum am făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore le luăm împreună”, încheie Ciolacu.

Nicolae Ciucă spunea luni că „o măsură care să ducă la o serie de blocaje în ceea ce priveşte inclusiv asigurarea produselor, nu este binevenită”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici