Ultimele ore decisive, înainte de închiderea urnelor. PREZENŢĂ slabă şi mesaje de mobilizare la vot, din partea politicienilor

  • Mai mulţi lideri politici au postat pe reţelele de socializare mesaje de mobilizare la vot, dată fiind prezenţa redusă la urne.
  • Prezenţa la vot, la ora 18:00, era de 27,70%, mai scăzută decât la alegerile parlamentare din 2016.
  • Prezenţa la vot, la finalul zilei, la precedentele alegeri parlamentare a fost sub 40%.
1767 afișări
Imaginea articolului Ultimele ore decisive, înainte de închiderea urnelor. PREZENŢĂ slabă şi mesaje de mobilizare la vot, din partea politicienilor

Ultimele ore decisive, înainte de închiderea urnelor. PREZENŢĂ slabă şi mesaje de mobilizare la vot, din partea politicienilor

„Dragi români, în urmă cu patru ani, prezenţa scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate. (...) Dragi români, nu trebuie să repetăm greşeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la alegeri. (...) Dragi români, mai sunt peste trei ore până la închiderea secţiilor, timp suficient pentru a vă exprima dreptul fundamental de a vota”, scrie Ludovic Orban.

 

Dragi români, în urmă cu patru ani, prezenţa scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de...

Publicată de Ludovic Orban pe Duminică, 6 decembrie 2020

 

Liderul PMP, Eugen Tomac, a fost mai concis. A scris pe Facebook, cu majuscule: „Fiecare vot contează”.

Preşedintele USR, Dan Barna, a postat şi el un mesaj video în care îndeamnă românii să meargă la vot şi să-şi îndemne rudele şi cunoscuţii să facă la fel.

„Îi îndemn pe români să vină la vot, este o zi decisivă pentru următorii 4 ani”, estre mesajul liderului social-democrat, Marcel Ciolacu.

 

Victoria e aproape ! Astăzi, împreună, putem scrie istorie ! Hai la vot !

Publicată de Marcel Ciolacu pe Duminică, 6 decembrie 2020

 

 

Mediafax.ro prezintă la ora 21.00 primul primul exit-poll disponibil în România, pentru alegerile parlamentare 2020.

Rezultatele exit-poll-ului CURS-Avangarde vor fi anunţate duminică, la ora 21.00, imediat după închiderea urnelor de vot, pe site-ul mediafax.ro. Rezultatele de la exit-poll nu iau în calcul voturile din diaspora, sondajul fiind realizat doar pentru secţiile de votare de pe teritoriul României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici