Primăria Sectorului 6 face teste: montează rastele pentru biciclete fără a-i anunţa pe locuitori

  • Primăria Sectorului 6 face experimente publice: au fost montate rastele pentru biciclete fără a fi anunţaţi locuitori pentru a afla dacă oamenii vor să utilizeze acest mijloc de transport.
  • Rastelele sunt construite chiar de angajaţii Primăriei, iar autorităţile anunţă şi alte surprize.
6320 afișări
Imaginea articolului Primăria Sectorului 6 face teste: montează rastele pentru biciclete fără a-i anunţa pe locuitori

Sursa foto: Mediafaxfoto

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu a dezvăluit faptul că primul rastel montat în secret a avut miercuri un prim client.

„Am montat, fără să anunţăm, dar cu intenţia de a testa, primul rastel de biciclete lângă o staţie de metrou din Sectorul 6. Astăzi a apărut prima bicicletă. Suntem foarte interesaţi şi am bugetat deja soluţii pentru ceea ce specialiştii în mobilitate numesc last mile. Ultima milă. Adică acele soluţii de transport pentru distanţe mici care să le asigure oamenilor transportul de la metrou/autobuz şi până acasă (biciclete, trotinete etc.)”, a dezvăluit, pe Facebook, primarul Ciucu.

Edilul Sectorului 6 a mai spus că rastelul a fost construit chiar de angajaţii Primăriei.

„Am văzut multe propuneri despre cum ar trebui să arate aceste rasteluri, unele cu acoperiş, altele cu pereţi, cu camere si panouri solare, scumpe si greu de întreţinut. Eu sunt adeptul principiului simply the best! aşa că am optat pentru cea mai simplă soluţie. În Amsterdam bicicletele stau în ploaie şi nu păţesc nimic. Şi sţiţi care este frumuseţea? Rastelurile nu sunt cumpărate de la nicio firmă (şi, evident, nici la suprapreţ) ci sunt făcute cu forţe proprii de către ADP Sector 6 la o treime din preţul de pe piaţă”, a explicat primarul.

Nu este singura surpriză pregătită de Primărie bicicliştilor. Autorităţile anunţă că vor face mai multe spaţii pentru depozitarea bicicletelor.

„O altă veste este că am bugetat deja şi “garaje” pentru biciclete, cu 50 de locuri pe bucată, pe care le vom monta în zonele cu locuire densă, la cca. 1-2 km de gurile de metrou, pentru ca oamenii să aibă unde-şi lăsa bicicleta noaptea, sub cheie, ca să nu le mai urce pe scări sau cu liftul. Am comandat pentru anul acesta doar 6 bucăţi, ca să pilotăm, să vedem dacă există cerere”, a precizat Ciprian Ciucu.

Dacă soluţia va avea succes, Primăria va construi şi alte spaţii pentru depozitarea bicicletelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici