Primarul General al Capitalei propune construirea a trei pasaje auto în Bucureşti din bani europeni

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit, vineri, cu comisarul european Corina Creţu şi a declarat că este posibil ca 250 de kilometri de piste de biciclete şi trei pasaje rutiere să fie construite în perioada următoare din fonduri europene.

4735 afișări
Imaginea articolului Primarul General al Capitalei propune construirea a trei pasaje auto în Bucureşti din bani europeni

Primarul General al Capitalei propune construirea a trei pasaje auto în Bucureşti din bani europeni

,,În ceea ce priveşte Planul de Mobilitate Urbană Bucureşti - Ilfov, acesta se află în dezbatere publică, iar într-un timp foarte scurt vrem să îl aducem pentru dezbatere şi promovare în Consiliul General. Avem aici câteva proiecte care s-ar putea încadra pentru finanţare din fonduri europene, cum ar fi înfiinţarea reţelei utilitare pentru biciclete, piste de biciclete 250 de kilometri. Piste de biciclete avem deja în licitaţie şi studiu de fezabilitate, valoarea estimată ar fi de 50 de milioane de euro", a declarat Gabriela Firea la finalul întâlnirii pe care a avut-o la sediul Primăriei Generale a Capitalei cu comisarul european Corina Creţu.

În plus, edilul a declarat că a discutat şi posibilitatea obţinerii unor finanţări europene pentru realizarea a trei pasaje rutiere, menite să descongestioneze traficul în anumite zone din Capitală.

,,Pasajul denivelat Petricani, există un studiu de fezabilitate, acesta va fi reactualizat, valoarea estimată ar fi de 25 de milioane de euro. Pasajul denivelat Andronache, un obiectiv foarte important pentru noi, există un studiu de fezabilitate pe care îl vom reactualiza, valoarea estimată fiind de 25 de milioane de euro. O zonă foarte aglomerată a Capitalei, cetăţenii au foarte mare dreptate să fie nemulţumiţi, pentru că lucrările trenează, mă refer la Prelungirea Ghencea - Domneşti. Există licitaţie pentru studiul de fezabilitate, valoarea estimată fiind de 35 de milioane de euro. Sunt proiecte eligibile, urmează să se decidă asupra acestora", a precizat Gabriela Firea.

Corina Creţu a declarat că, pentru moment, banii europeni vor merge doar către proiectele aflate deja în derulare, urmând ca alte finanţări să fie analizate după ce municipalitatea va definitiva proiectele şi va depune dosarele de finanţare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici