Premierul Sorin Grindeanu neagă existenţa unui pact de coabitare cu preşedintele Klaus Iohannis

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi seara, că nu există un pact de coabitare între el şi preşedintele Klaus Iohannis, precizând că nu va exista un astfel de document, pentru că nu este nevoie de hârtii ca să ştie fiecare ce atribuţii constituţionale are.

646 afișări
Imaginea articolului Premierul Sorin Grindeanu neagă existenţa unui pact de coabitare cu preşedintele Klaus Iohannis

Premierul Sorin Grindeanu neagă existenţa unui pact de coabitare cu preşedintele Klaus Iohannis (Imagine: MARIAN ILIE/MEDIAFAX FOTO)

”Un <pact de coabitare> e doar o hârtie. Dacă mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu vârf şi îndesat, experienţa unor perioade în care chiar a existat un astfel de pact, între Guvern şi Preşedinţie. Existenţa lui nu a ferit România de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui să ne reprezinte la Consiliul European. De aceea, nu există şi nu va exista niciun pact de coabitare între mine şi preşedintele Iohannis”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

El a precizat, însă, că va avea o colaborare ”corectă” cu preşedintele Iohannis.

”Nu avem nevoie de hârtii ca să ştim ce atribuţii constituţionale avem şi ce trebuie să facă instituţiile pe care le reprezentăm. Asta nu înseamnă că nu voi avea o colaborare corectă cu Administraţia prezidenţială pe temele de interes major pentru România, aşa cum este acum subiectul Europei cu două viteze. Şi este normal să fie aşa. Pentru că dacă noi, aici, acasă, nu avem un punct de vedere comun, ce pretenţii să avem să fim ascultaţi la Bruxelles?!”, a conchis premierul Sorin Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici