Lupta anticorupţie, invocată în discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia FMI

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat joi, la Palatul Cotroceni, cu şeful misiunii FMI pentru România Reza Baqir. Discuţiile au vizat cadrul bugetar-fiscal, politicile economice, dar şi lupta anticorupţie.

528 afișări
Imaginea articolului Lupta anticorupţie, invocată în discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia FMI

Lupta anticorupţie, invocată în discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia FMI

”Temele abordate s-au axat pe evoluţiile economice recente ale României. Şeful misiunii FMI a subliniat necesitatea unor politici economice sănătoase, care să consolideze creşterea economică din ultimii ani a României, mai ales în contextul în care actualul cadru fiscal-bugetar prezintă o serie de riscuri şi vulnerabilităţi”, precizează, într-un comunicat, Administraţia Prezidenţială.

Cei doi oficiali au discutat şi despre trendul politicilor economice din ultimii ani, dar şi despre susţinerea investiţiilor.

”În acest sens, reprezentanţii FMI au arătat că România are nevoie de creşterea performanţelor în absorbţia fondurilor europene şi îmbunătăţirea semnificativă a colectării veniturilor de către ANAF, dar şi de asigurarea predictibilităţii şi susţinerea în continuare a luptei împotriva corupţiei. Preşedintele României a menţionat importanţa creşterii încrederii în economia României, prin politici publice credibile, eficienţă şi transparenţă a cheltuielilor publice, dar şi printr-un cadru competitiv pentru mediul de afaceri.”, mai precizează Administraţia Prezidenţială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici