Primarul Mihai Chirica l-a dat în judecată pe prefectul Iaşului: Să fie un simplu poştaş

Primarul Mihai Chirica l-a dat în judecată pe prefectul judeţului, solicitându-le magistraţilor să dispună anularea ordinului de încetare a mandatului consilierului local şi implicit al viceprimarului Iaşului Gabriel Harabagiu.

1384 afișări
Imaginea articolului Primarul Mihai Chirica l-a dat în judecată pe prefectul Iaşului: Să fie un simplu poştaş

Primarul Mihai Chirica l-a dat în judecată pe prefectul Iaşului: Să fie un simplu poştaş

"Mă aşteptam la mai multă atenţie faţă de respectarea legii din partea prefectului. Prefectul Iaşului trebuie să înţeleagă că instituţiile statului nu sunt moşia nimănui, aşa cum nici Primăria Iaşului nu e moşia mea. Dacă cineva îi pune în mână un document, nu trebuie neapărat să emită un ordin. Emiterea acelui ordin se face în baza unei proceduri. Prefectul nu este un simplu poştaş! Aşa, putea să pună oricine orice act la poştă, nu?", a declarat, miercuri seară, corespondentului MEDIAFAX, Chirica.

Potrivit acestuia, prefectul ar fi trebuit să verifice dacă actul primit este unul conform cu legislaţia.

Mihai Chirica a adăugat că, în acest moment, ”se încheagă” o atitudine administrativă ce denotă faptul că cineva vrea neapărat să comită abuzuri.

"Cei care conduc acum destinele partidului (PSD - n.r.) se comportă ca pe moşia lor, prefectul ia decizii şi se comportă ca pe moşie şi pune o întreagă instituţie în pericol. Mă aştept la suspendarea ordinului prefectului până la judecarea pe fond a problemei excluderii domnului Gabriel Harabagiu din partid", a afirmat Mihai Chirica.

Potrivit acestuia, există un exemplu clar la Deva, unde prefectul nu a semnat ordinul de vacantare a unui post de consilier local, pentru că a înţeles că decizia produce efecte juridice.

"Domnul prefect să răspundă de ce nu ia măsuri în cazul unor primari condamnaţi şi faţă de care nu a luat vreo decizie, dar răspunde cu o viteză uimitoare la provocările organizaţiei judeţene (a PSD - n.r.), împinsă foarte puternic din spate de PSD Dragnea!", a subliniat Mihai Chirica.

Vinerea trecută, ordinul de încetare a mandatului consilierului local şi implicit al viceprimarului Iaşului Gabriel Harabagiu, în urma excluderii sale din PSD, a fost semnat de prefect. Prefectul a spus că a semnat decizia în baza actelor primite de la PSD şi că el constată faptele în baza documentelor, ”nu analizează proceduri interne de partid”.

În replică, Gabriel Harabagiu a dat în judecată Partidul Social-Democrat, cerând Tribunalului Iaşi anularea actului administrativ prin care s-a luat decizia de excludere a sa din PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici