Primarul Nicuşor Dan, depre câinii fără stăpân: Voi propune o sumă consistentă pentru sterilizarea şi microciparea câinilor

Nicuşor Dan, primarul Bucureştiului, a anunţat că va solicita să se introducă o sumă consistentă în proiectul de buget al oraşului pentru sterilizarea şi microciparea câinilor.

1139 afișări
Imaginea articolului Primarul Nicuşor Dan, depre câinii fără stăpân: Voi propune o sumă consistentă pentru sterilizarea şi microciparea câinilor

Primarul Nicuşor Dan, depre câinii fără stăpân: Voi propune o sumă consistentă pentru sterilizarea şi microciparea câinilor

Declaraţiile au fost făcute miercuri în timpul unei conferinţe de presă.

„Voi propune o suma consistentă pentru sterilizare şi microcipare”, a declarat Nicuşor Dan.

Suma va fi inclusă în proiectul de buget care va fi discutat la finalul săptămânii.

Primarul a mai spus că în ultima perioadă numeroşi câini sunt abandonaţi deoarece proprietarii lor se tem că vor fi amendaţi de primărie pentru că nu au sterilizat şi microcipat animalele.

„Nu-i vom sancţiona decât pe acei proprietari care se opun microcipării şi sterilizării obligatorii”, a adăugat primarul Bucureştiului.

De asemenea, primarul Dan a anunţat că nu vor mai fi tolerate cazurile în care câinii de pe proprietăţi sunt lăsaţi să iasă pe domeniul public.

„Să nu mai tolerăm proprietăţile curţi, şantiere, firme care au câini şi care-i lasă să iasă”, a precizat Nicuşor Dan.

O femeie care alerga în zona unui lac din Sectorul 6 al Capitalei a murit în urmă cu nouă zile. Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că aceasta a fost muşcată de câini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici